Totalstopp på E6 efter krock med lastbilar

Publicerad

Två lastbilar har kolliderat i höjd med Slöinge utanför Falkenberg.

En av lastbilarna ligger på sidan tvärs över vägen.

– Det är totalstopp i norrgående riktning, säger Fredrik Wihlborg, vakthavande befäl på Hallandstrafiken.

På tisdagskvällen har två lastbilar kolliderat på E6 utanför Falkenberg vid trafikplats Slöinge.

– I norrgående riktning är det totalt avspärrat, den ena lastbilen ligger ner på sidan, säger Peter Stened, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

En av chaufförena ska finnas kvar inne i lastbilen.

– Om det är för att han sitter fast eller är kvar av annan anledning vet jag inte säger Peter Stened.

Enligt polisen ska ingen av chaufförerna vara allvarligt skadad.

– Initialt är det inga allvarliga skador, säger Fredrik Wihlborg.

Räddningsarbetet beräknas pågå till cirka midnatt. Trafiken leds under tiden om.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER