Bangura i AIK-tröjan. Foto: Nils Petter Nilsson
Bangura i AIK-tröjan. Foto: Nils Petter Nilsson
Bangura under tiden i Mjällby. Foto: Jonas Gustafsson
Bangura under tiden i Mjällby. Foto: Jonas Gustafsson

Värvningsbomben: Bangura klar för Gais

Publicerad

GÖTEBORG. Här är en värvningsbomb i superettan:

Den förre AIK-anfallaren Teteh Bangura, 26, är klar för Gais.

– Vi får en spelare med en härlig energi och frenesi, säger Gais sportchef Fredrik Mohlin.

Gais fortsätter att rusta inför kommande säsong. Grönsvart har redan gjort en storstädning av truppen och förstärkt med en rad spelare utifrån.

I dag presenteras ytterligare ett tungt namn: Teteh Bangura från Sierra Leone förstärker laget.

– Vi har skrivit ett avtal som sträcker sig fram till sommaren med en option för Gais att nyttja om vi vill förlänga året ut, säger sportchef Fredrik Mohlin till klubbens hemsida.

Teteh Bangura slog igenom tillsammans med landsmannen Mohamed Bangura under tiden i AIK.

Såldes för 24 miljoner

Säsongen 2011 gjorde han 15 mål på 17 matcher i AIK-tröjan och såldes vidare för 24 miljoner kronor till turkiska Bursaspor.

– Vi får en spelare med en härlig energi och frenesi. Han är bra i mottagningsspelet och hotar även i djupet. Han är en kvalitetsavslutare, säger Mohlin.

Teteh Bangura, som förra säsongen spelade med Mjällby under en kortare sejour i superettan, är dock inte spelklar till morgondagens match mot BK Forward.

Sedan tidigare har Gais förstärkt anfallet med Luka Mijaljevic från Utsikten och David Johannesson från Varberg.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida