Talangerna som försvann från radarn

Publicerad

Du har alltid undrat – hur gick det egentligen för Kabba Samura? GT har spårat tio av de största talangerna som satt fötterna i Göteborg – men inte riktigt levt upp till sin potential.

1. Bosko Orovic (till höger) Foto: Per Wissing
1. Bosko Orovic (till höger) Foto: Per Wissing

1. Bosko Orovic, Lundby IF


Då: I slutet av 80-talet gjorde en 12-årig Bosko Orovic – kallad "Hisingens Gerd Müller" – 125 mål för Lundby IF. 1990 vann Lundby Gothia Cup och i Juniorallsvenskans slutspel gjorde han två mål när Lundby besegrade Malmö i semifinal och tre assist när Djurgården avfärdades i finalen. Som 17-åring blev han utsedd till en av världens största fotbollstalanger av italienska tidningen Gazzetta dello sport.

Nu: Fyra korsbandsskador på samma knä gjorde att karriären aldrig tog fart. Nu tränare i Qviding i division 1.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag