Foto: Carl Sandin
 Foto: Carl Sandin

Skytten om skrällen: "Blåvitt var ju bättre"

Publicerad

GÖTEBORG. 1-1 mot IFK Göteborg på bortaplan.

Degerfors svarade för en miniskräll i Svenska cupen.

– Vi försvarade oss fantastiskt bra i boxen, säger målnickaren Peter Samuelsson, 34.

Degerfors bad inte om ursäkt för poängen på Bravida Arena i Göteborg.

– Blåvitt var ju bättre så klart, de är ju ett av Sveriges bästa fotbollslag. Men framåt får man alltid något läge och vi lyckades göra mål på ett av dem, säger Peter Samuelsson, som skallade in 1-1 efter en timmes spel.…

"Fortfarande storfavoriter"

– Jag fintade att jag skulle gå på främre, backade ut lite och fick en bra träff med huvudet.

Degerfors har Halmstad och IK Frej kvar att möta i gruppspelet. Nu är den svåraste matchen avklarad.

– Kan vi skrälla och ta två segrar så... IFK är fortfarande storfavoriter, men allt kan hända i fotboll, säger Samuelsson.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida