Göteborg FC:s Rebecka Blomqvist är snart redo för spel. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN
Göteborg FC:s Rebecka Blomqvist är snart redo för spel. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Skadad EM-hjältinna hade tur i oturen

Publicerad

Rebecka Blomqvist kunde ha råkat ut för en korsbandsskada.

F19-EM-vinnaren hade tur i oturen och klarade sig undan med en ledbandsskada.

– Jag tror att hon kan spela premiären, säger Göteborg FC:s lagläkare Matilda Lundblad.

Det var på måndagens träning som 18-åringen vred till vänstra knäet. Lagkamrater vittnade om att det small till i knäet. Först fruktade GFC en korsbandsskada. Nu kommer lugnande besked.

– Hon har en skada på inre ledbandet. Återgångstiden till full fotbollsträning är en månad. Hon går obehindrat och är stabil i knäleden, så prognosen är god, säger Matilda Lundblad.

– Det kunde ha varit värre. Jag är mycket motiverad till rehab och att komma tillbaka så fort som möjligt, säger Rebecka Blomqvist.

Hyllar Blomqvists proffsighet

GFC:s stortalang kan - om allt går väl - vara med i premiären borta mot Piteå den 17 april.

– Sen kan vi inte räkna med att hon är i matchform då, men i alla fall i god fysisk form.

Hon prisar Rebecka Blomqvists vilja.

– När Rebecka kom till klubben hade hon inte tillräckligt utvecklad fysik. Men det har hon nu. Hon har lärt sig att träna rätt så att hon är stabil nog att minska risken för att till exempel helt slita av korsbandet, säger Matilda Lundblad och fortsätter:

– Det är hennes proffsighet som gör att hon kommer att vara tillbaka så pass snabbt även om hon vred till knäet precis på ett sätt som man gör vid främre korsbandsskador.

Uppmanar unga tjejer

Lagläkaren har en uppmaning till alla unga kvinnliga fotbollsspelare.

– Alla tjejer som går från junior till senior har stor nytta av att träna mycket stabilitet kring knän och bål etcetera. Det är ett mycket viktigt budskap, säger Lundblad.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida