ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Carl Sandin
Foto: Carl Sandin

Sjöström slutar – men får fortsätta i Frölunda

ANNONS:
Läs mer om SHL

Fredrik Sjöström fick inte vara kvar som spelare i Frölunda.

Nu slutar han sin aktiva karriär för att i stället bli scout i Göteborgsklubben.

– Jag känner att jag är färdig med hockeyn nu efter alla år och är väldigt motiverad att jobba med scouting och på Frölundas säljavdelning, säger Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Vid 30 års ålder lägger forwarden Fredrik Sjöström av.

Återkomsten till Sverige efter sju år och 489 NHL-matcher i Phoenix, New York Rangers, Calgary och Toronto blev inte som han hade tänkt sig.

Han skrev på för Färjestad, men efter bara 20 matcher kom Sjöström och FBK överens om att bryta kontraktet. Han fortsatte till Frölunda men efter en och en halv säsong fick han inte fortsätta där heller.

"Inspirerande"

Frölunda satsar nytt och ungt och Fredrik Sjöström ansågs inte passa in i den nya modellen. Efter några månaders klubbjakt har han tagit beslutet att lägga av som spelare.

Frölunda behåller ändå Fredrik Sjöström som scout av unga hockeyspelare och han ska också jobba på säljavdelningen.

– Nu har jag spelat hockey sen jag var fem år och det känns som om jag är klar med hockeyn som professionell spelare. När Frölunda kom med det här erbjudandet kändes det väldigt inspirerande och lockande, säger Sjöström i en kommentar.

"Bra bas"

Frölundas sportchef Christian Lechtaler förklarar i ett pressmeddelande:

– Fredrik kommer att scouta för Frölunda både i Sverige och i Nordamerika. Hans nätverk och kontakter i både Nordamerika och hemma i Sverige, är en väldigt bra bas för ett framgångsrikt scoutingarbete.

Fredrik Sjöström var med och tog VM-silver med Tre Kronor i Tjeckien 2004.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: