Thomas Rogne. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån
Thomas Rogne. Foto: Michael Erichsen / Bildbyrån
Thomas Rogne drog på sig en tuff korsbandsskada i augusti. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Thomas Rogne drog på sig en tuff korsbandsskada i augusti. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Rogne snart tillbaka
i Blåvitt: "Känns bra"

Publicerad

Blåvitts mittbacksklippa Thomas Rogne, 25, är på väg tillbaka efter den tuffa knäskada han ådrog sig i augusti.

Korsbandsskadan läker enligt plan.

– Det känns väldigt bra, säger mittbacken.

När Blåvitt under tisdagen startade upp träningen inne i Prioritet Serneke Arena körde Thomas Rogne och hans 17-åriga landsman Benjamin Zalo vid sidan av sina lagkamrater tillsammans med fysioterapeuterna Fredrik Larsson och Tim Rahmqvist.

– För Thomas del har det gått 15 veckor efter operation och allt går enligt plan. Benjamin kommer att fortsätta med sin rehab efter fotskadan han fick i höstas. Martin Smedberg-Dalence (menisk) hoppas vi ha i full träning i slutet av nästa vecka och Hjalmar Jonsson (ingrepp i fot) är med fullt ut, säger Larsson till Blåvitts hemsida.

Rogne positiv

Thomas Rogne, som hann spela 19 matcher för IFK innan korsbandet rök, är glad över framstegen - men tar det hela med ro.

– Det var kul att börja träna igen. Min rehab går fint, vilket känns bra. Det är en ganska stor skada som ska läka, så det får ta den tid det tar. Vi ska inte stressa för mycket, säger norrmannen.

Han längtar tills han får vara med och träna med boll på allvar. Däremot vill han inte spekulera i när han kan träna för fullt igen.

– Det vore dumt att säga något om det. Vi tar det vecka för vecka och ser hur det blir.

Hur har tiden efter skadan varit?

– Den har varit upp och ner. Det var tungt i början, men jag har varit med om samma skada innan. För åtta år sen råkade jag ut för min första korsbandsskada. Jag vet vad man går igenom.

Hur ser du på den kommande säsongen?

– Vi var nära i fjol och hoppas självklart vara med och slåss om guldet i år också. Just nu tänker laget mest på att komma i form, säger Rogne.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida