Rasmus Dahlin: "Jag kommer bli hårdare i närkamperna över hela banan" Foto: BILDBYRÅNRasmus Dahlin: "Jag kommer bli hårdare i närkamperna över hela banan" Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Dahlin: "Jag kommer bli hårdare i närkamperna över hela banan" Foto: BILDBYRÅN
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅNFoto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Talangens löfte – efter hyllningarna

Publicerad

För ett år sedan förberedde han sig för sin första säsong med J20-laget.

Nu anses han vara SHL:s mest intressanta spelare.

En betydligt större och tyngre Rasmus Dahlin, 17, ser fram emot att skriva nästa kapitel i framgångssagan.

– Det kommer att bli en häftig säsong, säger han.

Endast en gång tidigare har en svensk gått som nummer ett i NHL-draften. Året var 1989 och Mats Sundin var spelaren.

Men nu ser det ut att vara på gång igen. 

Rasmus Dahlin har toppat flera rankinglistor inför sommarens NHL-draft – och mycket tyder på att 17-åringen från Lidköping kommer att bryta den 29 år gamla sviten.

Men det är ingenting som han själv lägger stor vikt vid. I alla fall inte nu.

– Nej, jag tänker inte så mycket på det. Det var en bra säsong förra året, över förväntan. Men nu är det en ny säsong som gäller, säger han.

Blev historisk

Supertalangen gick från klarhet till klarhet förra säsongen. I december skrev han in sig i historieböckerna som den yngsta svenska spelaren i junior-VM genom tiderna. Han debuterade dessutom med Tre Kronor och bjöd på spektakulära insatser i SM-slutspelet.

Den här säsongen är han helt plötsligt en nyckelfigur i det Frölunda som jagar SM-guld.

– Det ska bli kul att det drar i gång. Jag tycker att vi har haft en bra försäsong och börjar komma in i det allt mer. Det kommer att bli en häftig säsong, säger han.

När Rasmus Dahlin var med i junior-VM i Kanada i vintras så var han den yngsta svensken genom tiderna i turneringen.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Är större och starkare”

Den här sommaren har supertalangen lagt stort fokus på att bli tyngre och starkare. Faktum är att han på ett år har blivit flera centimeter längre (189 centimeter) och lagt på sig över tio kilo (83 kilo).

– Jag känner att jag är större och starkare och det innebär att jag kommer bli hårdare i närkamperna över hela banan, säger han.

Ett mål inför säsongen har varit 85 kilo. Där är han, nästan.

– Det är inte mycket som saknas. Jag får fortsätta att äta mycket, säger han med ett leende.

 

LÄS MER: Nya kilon gör Dahlin vassare

Målet med säsongen: Vinna SM-guld

Men även fast Dahlin kanske är världens just nu mest omtalade hockeytalang med en enastående framgång i ryggen, så tänker han inte låta det stiga honom åt huvudet.

– Jag vill vara med och bidra i det här laget för att vinna SM-guld, det är det stora målet. Sen vill jag utvecklas och bli bättre längs vägen, säger han.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag