Tom Nilsson stängs av i tre matcher - en omvandlas till böter. Foto: Carl Sandin
Tom Nilsson stängs av i tre matcher - en omvandlas till böter. Foto: Carl Sandin
Tom Nilsson i Frölunda. Foto: Andreas L Eriksson
Tom Nilsson i Frölunda. Foto: Andreas L Eriksson

Domen mot Frölunda-backen: "Respektlös"

Publicerad

GÖTEBORG. Frölundas back Tom Nilsson, 22, stängs av i tre matcher – varav en omvandlas till böter – för sin crosschecking mot Luleås Jacob Micflikier.

Det beslutet fattade disciplinnämnden i dag.

Det var i slutet av den tredje perioden i SHL-mötet mellan Luleå och Frölunda som Frölundabacken Tom Nilsson satte upp sin klubba i ansiktet på Luleåforwarden Jacob Micflikier framför Frölundas mål.

Micflikier föll till isen – men Nilsson slapp utvisning. Domaren Patrik Sjöberg erkände efter matchen att domarteamet missat incidenten.

Efteråt granskades situationen av disciplinnämnden och nu har domen kommit. Nilsson stängs av i tre matcher, varav en omvandlas till böter (12 500 kronor).

"Respektlös"

Disciplinnämnden har gjort följande bedömning:

"Genom filmsekvensen är det klarlagt att Tom Nilsson utdelat en crosscheckning mot huvudet på sätt som framgår av anmälan och alltså härigenom gjort sig skyldig till en tackling mot huvudet. Nämnden anser att förseelsen är respektlös och vårdslös och att den därför motiverar en avstängning trots att skada inte uppstod."

"Inte alls hård"

Tom Nilsson själv tycker att situationen ser värre ut än vad den verkligen var.

– Min intention är att kontrollera honom (Micflikier) genom att boxa ut honom. Oturligt nog träffar klubban högre än jag menade, men kraften var inte alls hård och Luleåspelaren blev inte skadad. Han reste sig snabbt när pucken kom tillbaka och spelade i samma byte, säger Nilsson.

Skadedrabbade Frölunda får nu klara sig utan sin back i två matcher. Till den sista matchen i grundserien (mot Brynäs på tisdag) är han dock tillbaka.

 

 

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida