Richard Lönn. Foto: Erik Simander
Richard Lönn. Foto: Erik Simander

Lönn: Är bättre nu än innan Tysklandsflytten

Publicerad

Rickard Lönn, 26, flyttade hem för att sätta ny fart på karriären.

I går gjorde han elva mål när slutspelsjagande RIK besegrade Karlskrona med 36–29.

– Jag är bättre nu än när jag flyttade till Tyskland, säger skytten.

Inför den här säsongen presenterades Rickard Lönn som ett av de tyngsta nyförvärven i hela handbollens elitserie. Efter två år i Tyskland och Danmark valde han att flytta hem.

Det var tufft i början av säsongen. Men Lönns framgångar har kommit i takt med att RIK avancerat i tabellen.

– Jag har en helt annan fysik nu. När jag flyttade utomlands vägde jag 86 kilo, nu väger jag 96, säger tvåmetersmannen. Och nu har jag tagit bort junioravsluten och blivit lugnare och säkrare.

RIK ligger fyra och hoppas kunna stanna där för att få hemmafördel i en kvartsfinal. Men efter att ha haft stor ledning under en stor del av matchen mot bottenlaget Karlskrona stod det plötsligt 23–23 tio minuter in i andra halvlek.

Det var vad som behövdes för att greja segern.

– Då bestämde vi oss för sluta göra så många misstag och gå för seger i stället. Fram till dess brände vi massor av lägen, när Karlskrona fick utvisningar missade vi och dom gjorde mål i stället. Efter timeouten blev det mycket bättre, säger han.

Rickard dundrade in mål redan från början.

Men under slutet av matchen var det andra RIK-spelare som dominerade.

Under det avgörande rycket var det plötsligt mittsexan Mario Lipovac som gjorde mål från linjen.

– De ändrade försvarsspelet, det utnyttjade vi genom att spela på Mario i stället. När de sedan blev ännu mer offensiva i försvarsspelet sprang Tobias Johansson rakt igenom gång på gång. Och hela tiden styrde Linus Arnesson spelet som mittnia, säger den nöjde elvamålsskytten.

– Det är så skönt med det här laget. När motståndarna ändrar sitt försvarsspel har vi olika lösningar att hitta igenom ändå. Det känns så grymt att det är så.

Ni ligger fyra, vilken placering är realistisk att sikta på?

– Om vi nu är topp fyra ska vi ju försöka stanna där, säger Rickard Lönn.

Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida