LISTA: Örfilade motståndare – och pensionerade sig

Publicerad

En flyttade stolparna, en annan färgade håret blått och vitt och en tredje slog till en motståndare – två minuter in i sin debut.

GT har dykt ner i arkiven och gått igenom IFK Göteborgs mest minnesvärda importspelare.

Tanken var att lista tio stycken – men det blev betydligt fler än så...

Foto: Larseric Linden
 Foto: Larseric Linden

1. Emmanuel Tetteh, 41, Ghana

Gjorde 15 mål på 49 matcher och blev en stor publikfavorit. En måltjuv som högg på allt i straffområdet. Spelade i Blåvitt mellan 1997 och 1999. Drog sedan till Turkiet och representerade totalt fyra klubbar där. Rundade av karriären i Hearts of Oak hemma i Ghana.

Den djupt troende anfallaren hängde en hel del med Stefan Bärlin under Blåvittåren.

– Jag försöker sköta mina bönestunder lite diskret. Stefan Bärlin som jag delar rum med visar mig stor respekt, sa han till Aftonbladet.


Alexander Piauger
Alexander Piauger
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag