Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
 Foto: Carl Sandin / Bildbyrån
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
 Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Joel Allansson om sin tunga tid i Danmark

Publicerad

En supporterfavorit kommer hem till Göteborg.

Joel Allansson, 23, spelar mot Blåvitt på Hjällbovallen.

– Det ska bli väldigt kul, säger han.

Den skadedrabbade lille teknikern lämnade IFK Göteborg efter säsongen 2014 för danska Randers.

Där har det inte blivit speciellt mycket speltid, trots att han varit skadefri i stort sett hela tiden.

– Fotbollen har inte gått riktigt som planerat. Annars har det varit bra. Jag har bytt land och tagit steg som person. Men det är klart att jag vill ha mer speltid. Situationen är inte optimal om man säger så.

"Inte helt nöjd"

Du har två år kvar på kontraktet. Ser du dig om efter något annat?

– Jag vet inte hur den nye sportchefen tänker. Vi får ta det senare. Men jag är inte helt nöjd.

I Blåvitt hoppade Joel Allansson in där det behövdes. I Randers är han central mittfältare och ingenting annat.

– Det är skönt med en fast roll i alla fall.

På skärtorsdagen gästar Randers Hjällbovallen för ett träningsmöte med IFK Göteborg. Danskarna kommer, precis som hemmalaget, med en B-betonad uppställning. Allansson vet inte om han startar ännu,

– Vi saknar många tunga gubbar. Det blir nog en ganska jämn match.

Bäst i danska ligan

Hur spelar ni?

– Vi vill spela med ett stort bollinnehav och komma runt på kanterna. Men det blir nog lite mer djupledsspel mot Blåvitt. Vi vill gå fram med ganska mycket folk.

Har du kontakt med någon i Blåvitt i dag? …

– Bara lite med Emil Salomonsson. Annars pratar jag med Ludde (Ludwig Augustinsson, FCK) och Moberg-Karlsson (David, Nordsjälland).

Randers bästa spelare?

– Målvakten Karl-Johan Johnsson. Han är fantastiskt bra och blev ju utsedd till danska ligans bästa målvakt. Och mittbacken Fenger (Mads) är också väldigt bra. Men ingen av dem är med mot Blåvitt.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida