Lovisa Lindh på träningsläger i Sydafrika.
Lovisa Lindh på träningsläger i Sydafrika.
Linn Nilsson, Meraf Bahta och Lovisa Lindh. Foto: Joel Marklund
Linn Nilsson, Meraf Bahta och Lovisa Lindh.  Foto: Joel Marklund

"Jag drömmer om en finalplats i EM"

Publicerad

800 meters-löparen har dragits med hjärtmuskelinflammation och astma.

Nu vässar en hel och frisk Lovisa Lindh formen i Sydafrika.

– Jag drömmer om en finalplats i EM, säger 24-åringen.

De hälsobekymmer som tidigare satt käppar i hjulet för friidrottstjejen från Ytterby är nu ett minne blott.

– Jag har haft en del problem innan men det är inget jag tänker eller fokuserar på nu. Förra året fick jag problem med astma precis innan lägret i Sydafrika, så de jämförelser jag gjort i år är hur mycket lättare allting känns när jag inte längre behöver stanna i varenda uppförsbacke.

Lovisa Lindh, som slog igenom med sin semifinalplats på EM i Zürich 2014, försöker se allting positivt.

– Gör man det och lyckas tror jag att små problem under resans gång bara gör att man blir starkare i slutändan.

Pluggar på Handelshögskolan

Just nu är hon på friidrottslandslagets årliga träningsläger i Dullstroom i Sydafrika.

– Vi är här och tränar på hög höjd, cirka 2100 meter över havet. Det är sjätte gången jag är i Sydafrika och fjärde gången i Dullstroom. Jag kommer att vara här i drygt två veckor. Det är något kortare än jag brukar, men jag måste hem och skriva en tenta i januari.

Vid sidan av löpningen pluggar hon nämligen logistik på Handelshögskolan i Göteborg där hon har en termin kvar. Hon är hittills väldigt nöjd med höghöjdsträningen.

– Förberedelserna inför säsongen går jättebra och träningen flyter på som den ska. Det är väldigt härligt att komma i väg under vintern. Inte bara på grund av att vi kan träna i lite behagligare klimat, utan även för att man får ett helt annat lugn på ett läger. Man behöver inte stressa ifrån passen för att hinna i väg till skolan och man kan därför göra allt lite noggrannare, säger löperskan.

Siktar på personliga rekordet

– Vi kan träna när det är ljust och har gott om tid att återhämta oss mellan passen. Jag trivs väldigt bra i värmen och njuter för fullt av att vara här.

Hon längtar till EM i Amsterdam i juli.

– EM är mitt stora mål med säsongen. Jag drömmer om en finalplats, vilket inte känns som en omöjlighet sett till hur det gick sist då jag var ett par platser utanför finalen. För det kommer jag antagligen behöva slå mitt personliga rekord på 2.01.73, så det satsar jag på.

Vanligtvis tränar hon nio pass i veckan. I Sydafrika blir det något mer.

– Förutom träning har vi tid att åka på små utflykter. Häromdagen var vi och badade i ett vattenfall.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida