Thomas Rogne. Foto: Jeff J Mitchell
Thomas Rogne. Foto: Jeff J Mitchell

IFK Göteborg nära att värva norsk mittback

Publicerad

Här är spelaren som ser ut att bli IFK Göteborgs nästa nyförvärv.

Den norska landslagsmannen Thomas Rogne genomgår läkarundersökningen i morgon - och väntas bli presenterad i slutet av veckan.

Mats Gren och IFK Göteborg har länge varit ute efter ett nyförvärv och prioritet nummer utåt har hela tiden varit en central mittfältare och en anfallare.

En rad namn har figurerat men någon officiell presentation av en spelare har dröjt.

Nu kan SportExpressen.se avslöja att IFK Göteborg är nära att göra klart med en spelaren.

Men det är en mittback som Mats Gren värvar till lagbygget.

Norrmannen Thomas Rogne, 24, från Wigan. Mittbacken har tidigare spelat i Celtic och håller numera till i Wigan i The Championship.

I Celtic gjorde han 50 matcher under åren 2010-2013 och i Wigan har det bara blivit 12 matcher. Där har han dock stoppats av skador en del.

Gren har sett flera matcher

Mats Gren har gjort ett gediget scoutingarbete kring mittbacken och även varit och träffat norrmannen en rad gånger, samt sett åtskilliga matcher.

Han anländer till Göteborg under morgondagen för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och väntas sedan presenteras innan veckans slut.

Rogne har gjort två landskamper med Norge och siktar på att ta en ordinarie plats i A-landslaget inom kort.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida