Henrik Lundqvist Foto: Craig Ruttle
Henrik Lundqvist Foto: Craig Ruttle
Joel Lundqvist med CHL-bucklan. Foto: Tommy Holl

Joel Lundqvist med CHL-bucklan.

 Foto: Tommy Holl
Foto: Martin Rose
 Foto: Martin Rose

Henrik Lundqvists hyllning: "Ett tecken?"

Publicerad

GÖTEBORG. Frölunda – med Joel Lundqvist i spetsen – fick höja CHL-bucklan.

Det fick tvillingbrorsan Henrik Lundqvist att skicka en hyllning från New York. Nu hoppas NHL-stjärnan att han själv får lyfta en annan pokal i vår...

Efter ett finaldrama i finska Uleåborg i går kväll kunde Frölunda till slut stå som vinnare av Champions Hockey League.

För Joel Lundqvist var det första titeln som lagkapten i Göteborgsklubben.

Inatt, klockan 02.30, togs mästarna emot av sina supportrar utanför Frölundaborg.

– Det här är helt galet. Ni är helt fantastiska, utbrast en jublande glad Lundqvist.

"Ett tecken?"

Efter CHL-titeln fick Joel Lundqvist inte bara ta emot hyllningar från lagets supportrar. Även i New York satt en nöjd herre.

Joel Lundqvists tvillingbror Henrik – storstjärna i NHL-klubben New York Rangers – skickade guldhälsningar via sociala medier.

– Min tvillingbror Joel fick just hissa en stor pokal. När vi växte upp som identiska tvillingar gjorde vi alltid samma saker. Kanske är detta ett tecken på vad som komma skall? Grattis brorsan!

 

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida