Alieu Darbo lämnade Italien efter en otäck rasistattack. Han blev attackerad av knivbeväpnade personer. Foto: Landskrona Bois
Alieu Darbo lämnade Italien efter en otäck rasistattack. Han blev attackerad av knivbeväpnade personer. Foto: Landskrona Bois

Efter rasistattacken: "Funderade att sluta"

Publicerad

Angeredskillen Alieu Darbo, 21, var klar för Serie B-klubben Crotone. Men rev direkt kontraktet - och skrev i stället på för Landskrona Bois.

För GT-sporten berättar han anledningen.

- Jag blev utsatt för en rasistattack i Italien, säger Darbo.

I söndags lämnade han Kanarieöarna och Tenerife, där han varit utlånad till farmarklubben Cotillo, för italienska Serie B-klubben Crotone.

Sen det gick det fort. Efter en incident i Italien han tidigare hållit tyst om valde han att bryta kontraktet omedelbart.

- Jag blev attackerad av sju personer, varav tre med kniv. De sade att de inte ville se mörkhyade människor i sin stad, säger Alieu Darbo.

Mittfältaren försvarade sig och klarade sig helskinnad ur händelsen. Men bestämde sig direkt för att lämna klubben.

- Jag funderade på att sluta spela. Det var jobbigt. Jag valde att komma hem och vara nära familjen.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag