ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Jan Wiriden
Foto: Jan Wiriden

Edströms reaktion på Elfsborgs lottning

ANNONS:
Läs mer

GÖTEBORG. Ralf Edström jublar över Elfsborgs lottning till gruppspelet i Europa League.

En av motståndarna i gruppen är Standard Liège, klubben som Edström själv spelade i mellan 1979 och 1981.

– Standard är nog det svåraste laget, säger Ralf. Men totalt sett tycker jag Elfsborg fått rena drömlottningen.

Ralf Edström, 60, var imponerad över hur Elfsborg tog sig vidare i Europa via bortasegern mot Nordsjälland.

– Laget spelade mycket klokt, säger han. Man måste jobba stenhårt och satsa på kontringar mot så bollskickliga lag.

– Det var rätt att spela med Lasse Nilsson och James Keene i stället för Mohamed Bangura. Viktigt med killar som löper och löper och löper.

"Skitbra lottning"

Ralf tror att den taktiken kan bli gångbar också när Europa League nu fortsätter med gruppspelet, där Elfsborg i höst ställs mot Standard Liège från Belgien, Esbjerg från Danmark och Salzburg från Österrike.

– Precis som Zlatan och PSG fick en drömlottning i Champions League, fick Elfsborg en skitbra lottning i Europa League, tycker Ralf.

– Jag är så jävla glad för Elfsborgs och svensk fotbolls skull. Både sportsligt och ekonomiskt är detta ett lyft. Och med tanke på resultaten i allsvenskan är det ju det här som räddar säsongen för Elfsborg.

– Det blir sex riktigt bra och roliga matcher i höst, och med ett återvunnet självförtroende tror jag Elfsborg blir att räkna med i allsvenskan också.

Spelade i Standard Liège

Ralf Edström spelade själv i Standard Liège mellan 1979 och 1981 och blev bland annat cupmästare. Sammanlagt blev det 27 mål på 51 matcher.

– Det var en bra tid, minns Ralf, som särskilt framhåller lagkamrater som Eric Gerets och Michel Proud´homme, stjärnor i det belgiska landslaget på sin tid.

Har du någon koll på laget i dag?

– Nja, det kan jag väl inte påstå. Men jag vet att de leder serien efter fem raka segrar och 10-0 i målskillnad. Jag tror matcherna mot Liège blir det svåraste för Elfsborg att vinna. Svåra, men Elfsborg ska nog kunna snacka allvar med samtliga motståndare i gruppen

Vad tror du om chanserna att avancera från gruppspelet?

– De är nog goda. Elfsborg blir inget strykgäng här, det tror jag inte.

Hur måste Elfsborg spela för att lyckas?

– Som mot Nordsjälland. De får inte bli naiva eller övermodiga utan prioritera försvarsspelet och satsa på spelare som inte är rädda för att löpa mycket och jobba hårt.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: