ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Jan Wiriden
Foto: Jan Wiriden

Blåvitt-backen: "Som en häst i startgropen"

ANNONS:

Hundraprocentig fysisk status – äntligen.

Då får Emil Salomonsson spela markant mindre.

Men backen vägrar hänga med huvudet.

– Man ska vara tacksam och göra sitt bästa varje dag, inte gå runt och vara en plåga för omgivningen, säger Salomonsson.

Förra året var han ordinarie – trots att han plågades av tarmsjukdomen ulcerös kolit. I vintras opererades Salomonsson, och nu är speeden och konditionen bättre än på länge.

– Nu när man är fullt frisk står man som en häst i startgropen och vill bara köra. Det var ett helt okej fjolår trots allt. Men jag vill visa ännu mer, slår han fast.

Tre senaste matcherna – mot Djurgården, Norrköping och Mjällby – har Salomonsson också fått gå ut att köra. Som högerback, där han trivs bäst.

– Jag känner mig hemma där, och det har gått bra. Man rider på en våg nu, säger Salomonsson.

Men risken är att Emils startplatsprenumeration är tillfällig.

När norske Kjetil Waehler kommer tillbaks lär IFK-bossen Mikael Stahre möblera tillbaks backlinjen till den som startade tio av allsvenskans elva första omgångar – med Adam Johansson som högerback.

"Har inte gjort bort mig"

– Vi har haft en backlinje som gjort det bra i år. Samtidigt har jag inte gjort bort mig när jag fått spela. Klart att jag vill spela alla matcher, men alla som känner mig vet att jag inte är den som gnäller i första taget, säger Salomonsson.

Hur kommer det sig att du inte gör det?

– Någonstans inser man att fotbollen är en ynnest att ha som jobb. Det är få förunnat. Jag blir så trött på människor som är negativa och har långt till skratt, svarar Salomonsson.

– Visst, man kan göra det enkelt för sig. Komma till träningen varje dag, skita i att göra sitt bästa, hämta sin lön. Men så tänker jag inte jag. Om någon annan spelar högerback och jag är bänkad får jag visa att jag ska spela.

Med hela backlinjen kry har Mikael Stahre med jämna mellanrum valt att matcha Emil Salomonsson som mittfältare.

"Bättre att ha yttrar som går in i banan"

– Helt okej, men jag tycker det är bättre att ha yttrar som går in i banan och släpper upp ytterbackarna. Jag är inte en sådan ytter, så jag kanske i stället blockerar ytan för backen, funderar han.

– Men det kan funka på bortaplan om det är en match man måste stänga.

Du har kontrakt med Blåvitt ända till 2016. Hur kommer det sig att ni skrev så långt?

– Jag vet faktiskt inte, klubben sa att de ville skriva ett längre kontrakt. Jag tycker det är skönt med den tryggheten.

Förra året var du helt ordinarie, nu har Adam Johansson kommit in och petat dig stora delar av säsongen. Hur ser du på framtiden?

– Jag trivs jävligt bra i Göteborg, med grabbarna, på Kamratgården. Jag tänker inte så mycket på framtiden.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: