ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Förre Frölunda-spelaren Joakim Andersson trivs. Foto: Paul Battaglia
Förre Frölunda-spelaren Joakim Andersson trivs. Foto: Paul Battaglia

Andersson om NHL: "Har varit skitroligt"

ANNONS:
Joakim Andersson

Säsong Lag Matcher Poäng

2006/07 Frölunda 1 0

07/08 Frölunda 9 1

07/08 Borås 33 23

08/09 Frölunda 49 12

08/09 Borås 4 4

08/09 Grand Rapids Griffins 1 1

09/10 Frölunda 55 18

10/11 Grand Rapids Griffins 79 22

11/12 Grand Rapids Griffins 73 51

11/12 Detroit Red Wings 5 0

12/13 Grand Rapids Griffins 36 26

12/13 Detroit Red Wings 5 2

Visa merVisa mindre
FAKTA

Joakim Andersson om Detroitsvenskarna:

– De är så jäkla bra ledare. Spelare som Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall. De är ledargestalter som drar hela laget framåt.

Det underlättar att det är ett gäng svenskar i laget. Några att prata svenska med. Det är dessutom schysta killar allihop.

Visa merVisa mindre

Joakim Andersson njuter av livet i NHL. Och killen från Munkedal har fått mersmak.

– Det har varit skitroligt de här matcherna - jag hoppas det blir några till, säger han till GT.

Detroit Red Wings har haft en del skadebekymmer den sista tiden. Då har Munkedalskillen Joakim Andersson, 24, fått chansen. Och tagit den.

– Vi åkte från Grand Rapid (Grand Rapids Griffins är Detroits farmarlag) till Oklahoma. När jag vaknade i Oklahoma på morgonen så ringde de och sa att du får åka tillbaka till Detroit. Så det var några snabba flygresor. Men det var det värt, säger han och fortsätter:

– Det har gått bra i Grand Rapids under hela lockouten och jag har utvecklats bra de två senaste säsongerna. Jag var redo att få den här chansen.

 

"Känts mycket bra"

Nashville Predators tar emot Detroit natten mellan tisdag och onsdag svensk tid. Den kraftfulle centern har precis klarat av ett träningspass i Nashville och när GT får tag på honom är han på lunchjakt i staden.

– Det har känts jättebra tycker jag. Jag blev uppkallad fem matcher förra året också. Men nu känner jag mer bekväm och har lite mer självförtroende. Man har spelat mot de här gubbarna innan och vet vad det handlar om. Det har gått ganska bra på matcherna så det har varit roligt, förklarar den förre Frölundaspelaren.

Detroit vann de två första matcherna som han var med i. Sedan har det blivit tre raka förluster - extra känsligt under den förkortade säsongen.

– Men jag tycker ändå vi spelat bra hockey. Det har varit en del individuella misstag som gjort att vi släppt in några enkla mål.

Joakim Andersson själv har fått stort förtroende från tränare Mike Babcock. Tillsammans med radarkompisen Tomas Tatar har han fått en hel del speltid. De två senaste matcherna har de båda dessutom spelat powerplay.

– Jag har spelat i samma kedja som Tatar hela lockouten och en del i Grand Rapids förra året. Så vi känner varandra bra sedan tidigare, tycker Joakim.

 

Ny milstolpe

Förra säsongen fick han som sagt chansen i fem matcher för Detroit. Men i matchen borta mot Anaheim 15 februari i år uppnådde han en ny milstolpe när han gjorde sitt första NHL-mål.

– Det var en häftig känsla att få göra första målet. Och skönt att slippa vänta på det, säger han med ett skratt.

Detroit hade svårt att få i gång sin tredje och fjärdekedja i början av säsongen. Men lagom till Joakim Anderssons uppflyttning har just de formationerna kommit i gång med målproduktionen.

– Det är viktigt för laget. Det är inte bara Pavel Datsjuk och Henrik Zetterberg som ska göra alla mål - även om de så klart ska göra de flesta, säger han och skrattar.

Som nyuppkallad från farmarlaget är livet som hockeyspelare i NHL oförutsägbart. Ett par spelare tillbaka från skada - och vips kan han skickas tillbaka igen. Men Joakim Andersson försöker att inte oroa sig.

– Jag har ingen aning, de säger aldrig någonting om det. Jag tar det dag för dag och spelar de matcher jag får. Samtidigt har det varit skitroligt i de här matcherna så jag hoppas att jag kan få några till. Det är här man vill spela.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: