13 andra RIK-profiler – och så gick det sen

Publicerad

RIK firar 100 år med jubileumsboken "Mesta mästarna".

Då passar GT på att lista 13 av klubbens största profiler genom tiderna.

Magnus Wislander?

Honom läser ni en längre intervju med här!

Foto: Leif Jacobsson
 Foto: Leif Jacobsson

1. Fredrik Pettersson, 35

Tid i RIK: 1999–2013

Matcher/mål: 362/1181

Landskamper: 1

Mitt bland alla legendarer med massor av landskamper och internationella mästerskapsmedaljer har han sin egen plats i historien. Han toppar två listor i den hundraårsjubilerande klubben. Han har spelat 362 matcher – flest av alla. På de matcherna gjorde han 1181 mål – även det flest av alla. Tog SM-guld 2000, 2001 och 2003.

När Fredrik Pettersson höll tal vid sin inkilning i A-laget berättade han om sin stora hobby: att bygga plastmodeller. 1999 byggde han pansarvagnar från andra världskriget i skala 1 till 35. Är också hundraprocentig som landslagsman. Det enda skottet under den enda landskampen gick i mål.


Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag