Foto: Anna Svanberg
 Foto: Anna Svanberg

Slagsmål mellan tio personer på Toys R Us

Publicerad

Tio personer hamnade i slagsmål med personal på Toys R us i Göteborg.

En person ska ha blivit slagen i ansiktet.

– De började packa upp varor och när personalen sa till så utbröt tumult, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Det var när personal på Toys R us i Sisjön i Göteborg höll på med att packa upp varor dök ett tiotal personer upp på platsen.

– Det går ett överfallslarm och personalen ringer till oss, säger Björ Blixter, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Slagsmål bröt ut och en i butikens personal ska ha blivit slagen i ansiktet av en man i 50-årsåldern.

Stal inget

Efter en stund lämnade gänget platsen i två bilar. Polisen hade vid 20.30-tiden fortfarande inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Bakgrunden ska ha varit att gänget börjat packa upp nyanlända förpackningar. När personalen ifrågasatte vad de höll på med startade slagsmålet.

– Det uppstod ett visst tumult i samband med detta men inga skadades så att de behövde uppsöka vård, säger Björ Blixter.

Polisen har upprättat en anmälan om misshandel.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida