ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mannen paketerade helt vanligt gräs och sålde det som cannabis. Sedan flydde han till Thailand. Foto: Kerstin Engstrand
Mannen paketerade helt vanligt gräs och sålde det som cannabis. Sedan flydde han till Thailand. Foto: Kerstin Engstrand

Skulle köpa "gräs" - fick helt vanligt gräs

ANNONS:

Mannen paketerade vanligt gräs, sålde det som cannabis och flydde sedan till Thailand.

Kvar i Sverige blev hans kompis som fick ta smällen.

Han blev bortförd och brutalt misshandlad med en stock och fick bland annat knäskålen krossad.

Nu skärper hovrätten straffen för de tre män som hämnades blåsningen.

Det var förra sommaren som mannen behövde få tag i snabba pengar för att betala en skuld. Han kom då på idén att han skulle utföra en blåsning. Han paketerade vanligt gräs och sålde det som cannabis - en affär som gav över 100 000 kronor. Mannen förstod att han skulle få stora problem när bluffen uppdagades och flydde till Thailand. Kvar i Sverige blev dock hans kompis som varit den som kört honom till och den plats där "knarkaffären" gjordes.

Fick knäskålen sönderslagen

Eftersom den riktiga boven i dramat flytt utomlands gav sig de lurade köparna i stället på kamraten. En morgon kom de och tvingade in honom i en bil. De skulle åka i väg och hålla en egen "rättegång" på grund av blåsningen. Inne i bilen började misshandeln. Mannen fick ta emot flera knytnävsslag i ansiktet och när han försökte skydda sitt ansikte genom att hålla upp händerna sa de åt honom att sänka dem, annars skulle han få ännu mer stryk. Männen ska ha uttalat hot som; "Hur kan du luras blåsa sådan som oss som kommer från länder med krig, vi kan slita ut sina ögon, vi kan döda din son". Efter ett tag stannade de bilen och tvingade i stället in mannen i bagageluckan med en jacka över huvudet. Mannen kördes ut till Ramberget på Hisingen i Göteborg där han släpptes ur bagageluckan. En av hämnarna fick syn på en stock och började misshandla honom med den. Mannen fick även ta emot ytterligare slag och sparkar. Han reste sig och försökte fly men fick då knäskålen sönderslagen och när han försökte skydda sitt ansikte med armarna så slog en av gärningsmännen av hans armbåge. Tillslut skrek mannen att han skulle fixa fram pengarna de blivit blåsta på bara de slutade slå honom.

Skärper straffen

I tingsrätten dömdes en 25-åring och en 26-åring till fyra respektive tre år och åtta månaders fängelse för grov misshandel, människorov, olaga frihetsberövande, rån och narkotikabrott. Den tredje, en 27-åring, dömdes till tre års fängelse för grov misshandel och människorov.

Nu skärper hovrätten straffet för samtliga tre. 25-åringen och 26-åringen döms till 4,5 års fängelse medan 27-åringen döms till 3,5 års fängelse.

I sin dom skriver rätten att mannen utsattes "för ett mycket stort antal slag och sparkar, att tillhyggen använts samt att (mannen) till följd av misshandeln orsakats allvarliga skador och under misshandeln varit mycket utsatt och helt hjälplös".

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: