En man kom själv in till Mölndals sjukhus på fredagsmorgonen med skadad hand. Foto: Robin Aron
En man kom själv in till Mölndals sjukhus på fredagsmorgonen med skadad hand. Foto: Robin Aron
Bilen han lämnade utanför sjukhuset är också skadad. Polisen tror att någon eller några kan ha skjutit mot mannen. Foto: Robin Aron
Bilen han lämnade utanför sjukhuset är också skadad. Polisen tror att någon eller några kan ha skjutit mot mannen. Foto: Robin Aron

Skottskadad man på sjukhus anhållen för mord

Publicerad

En man körde själv en skottskadad bil till Mölndals sjukhus där han sökte vård för en handskada.

Samma man har nu anhållits misstänkt för inbladning i ett mord – i Landskrona.

– Allt tyder på att det rör sig om en skottskada, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Tidigt på fredagsmorgonen körde en man fram till sjukhuset i Mölndal.

Det visade sig att hans hand var skadad.

– Allt tyder på att det rör sig om en skottskada, säger Ulla Brehm.

Bilen han lämnade utanför sjukhuset är också skadad, den har kulhål,

"Bilen har skador"

Polisen tror att någon eller några kan ha skjutit mot mannen.

– Bilen han körde står utanför akuten och har skador. Vad det är för skador är för tidigt att säga, men det kan vara skottskador, säger Ulla Brehm.

Så han kan ha blivit beskjuten i sin bil?

– Det vet vi inte, det går inte att utesluta.

En teknisk utredning ska göras. Polisen kommer också, så småningom, att höra den skadade mannen.

Händelsen rubriceras som mord-, alternativt dråpförsök - och den skadade mannen har anhållits.

Flera skott avlossades

Han misstänks för delaktighet i mordet i Landskrona som skedde sent på torsdagskvällen. Polisen fick larm om en skottlossning och vittnen ska ha hört flera skott avlossas.

– Jag hörde sex till tio skott. Det lät som en pistol som avlossades i snabb följd. Som ett helt magasin tömdes, säger en boende i närheten till Sydsvenskan.

Offret, en man som är i 25-30-årsåldern, fördes till sjukhus. På natten meddelade polisen att han avlidit av skadorna.

GT har varit i kontakt med Kent Persson vid Helsingborgspolisen, som inte vill kommentera anhållandet. Man kommer snart gå ut med ett pressmeddelande.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida