ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Ska undersöka TUFF:s verksamhet

ANNONS:
FAKTA

TUFF står för Troende Unga Framtida Förebilder och är en förening för unga, svenska muslimer. Föreningens syften är bland att förmedla den svenska kontextens förhållande till de muslimska idealen och att bygga kontakter med myndigheter, näringsliv och andra instutioner.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
GÖTEBORG. GT:s rapportering från den muslimska organisationen TUFF:s konferens förra helgen har väckt stor debatt på bland annat Newsmill.
Nu väljer ungdomsstyrelsen att granska föreningens verksamhet.
Den muslimska föreningen TUFF:s konferens blev dels kritiserad för att de valde att anordna separata konferensdagar för kvinnor och män. Dels för att föreningen bjöd in den kontroversielle föreläsaren Bilal Philips. Konferensens tema var islamofobi och unga muslimers situation i Sverige.
Ungdomsstyrelsen, som har gett projektbidrag till föreningen, reagerade på valet av föreläsare och hänvisar i ett pressmeddelande till att Bilal Philips bland annat har försvarat självmordsbombare, uttryckt antisemitiska ståndpunkter och förespråkat dödsstraff för homosexualitet.
Ungdomsstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att man "ser mycket allvarligt" på uppgifterna och nu kommer att granska TUFFs verksamhet.

Kommer vidta åtgärder

Detta för att undersöka huruvida bidragsmedlen har använts i enlighet med Ungdomsstyrelsens riktlinjer. Om projektpengarna inte har använts på ett sådant sätt skriver Ungdomsstyrelsen att man kommer att "vidta lämpliga åtgärder". Vilka dessa åtgärder skulle vara är ännu inte känt.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: