ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sälj semestern - för 30000

ANNONS:
GÖTEBORG. Sälj din semester - för 30 000 kronor. Vårdpersonalen i Halland erbjuds en bonus för att jobba i sommar. Och vårdförbundet är minst sagt kritiska. - Det är horribelt att man behöver göra så här, säger vice ordförande Camilla Henningsson.
Det råder våldsam brist på vikarier inom vården i sommar. Region Halland erbjuder därför en bonus på 30 000 kronor till den som jobbar extra under tolv veckor.
- En och annan nappar på detta, säger Camilla Henningsson. Vi har en så låg lön från börjar så när man ser siffran 30 000 så ser det bra ut. Men det är ju om man jobbar heltid och innan skatten är dragen.
Att personalen ska behöva ge upp sin semester är enligt Camilla Henningsson oacceptabelt, och kan på sikt få stora konsekvenser, även för patienterna.
- Till slut orkar man ju inte. Man måste ha sin återhämtningsfas.

Något måste göras

Redan i höstas påpekade Camilla Henningsson och vårdförbundet att något måste göras.
- Men sen blir det ändå så här. Man måste vara ute i god tid, kanske redan i september och oktober. Man kan inte stå och rycka på axlarna i maj.
Det absolut viktigaste enligt Camilla Henningsson är att förbättra villkoren för personalen - annars är det stor risk att personalbristen fortsätter.
- Det finns många privata alternativ, och så har vi Norge och Danmark. Många väljer andra saker.

Engångsföreteelse

Camilla Henningsson hoppas att 30 000-kronorsbonusen bara är en engångsföreteelse som inte kommer att behöva användas som vapen mot personalbristen fler gånger. Men säker är hon inte.
- Vi måste vända på detta, man måste tänka om.
Trots bonusen är Camilla Henningsson orolig för hur det kommer att se ut i vården i sommar.
- I år har vi extremt många evenemang i Halland, så vi kommer inte direkt att ha färre sjuka på våra sjukhus.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: