ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Saabanställda har fått sin julilön

ANNONS:
FAKTA

Så här klarade Saab lönerna
Pengarna kom via en riktad nyemmission till den amerikanska fonden GEM.
Omfattar 5 miljoner aktier.
Priset bestäms av medelvärdet för aktierna hos Swedish Automobile (tidigare Spyker Cars) räknat över en två veckors period.
(TT)

Visa merVisa mindre
På torsdagen kom beskedet, på fredagen pengarna.
Tjänstemännen på Saab fick äntligen lön och kunde börja betala räkningarna.
Samtidigt kom uppgifter om nytt kinesiskt besök i Trollhättan.
Fackförbundet Unionen krävde omedelbart en säkerhet för att läget inte ska blir detsamma igen om några veckor när det är dags för nästa löneutbetalning.
– Vi vill se en handlingsplan för hur Saab Automobile kan klara sig på kort sikt, skriver Unionens chefsjurist Martin Wästfelt i ett pressmeddelande.
– Löneutbetalningarna får inte utebli igen, då återupptar vi processen med att rikta betalningsuppmaningar till Saab, skriver Wästfelt.

Jobbar med verksamhetsplan

Från Saabs sida kan man inte lova någon sådan plan speciellt för lönerna. Däremot arbetar Saab med verksamhetsplan för hela verksamheten.
– Ingen vill att det här ska hända igen, säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning om löneproblemen.
För många Saabanställda är semestern slut på söndagen, men det är inte alla som behöver gå till jobbet måndag morgon. Produktionen ligger fortfarande nere och de som jobbar på linan behöver inte infinna sig.
Enligt en insatt källa på Saabs tänkta kinesiska partner Pang Da är företagets vd Pang Qinghua i Europa nu och besöker nästa vecka Saab för möte med ledningen.
Pang Da har redan beställt drygt 1 900 bilar från Saab för över 400 miljoner kronor. Enligt den ursprungliga planen skulle de börja levereras i september.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: