ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Egentligen får Daniel Höglund, Svenskarnas parti, inte ens delta i fullmäktige - han är skriven i en annan kommun. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix
Egentligen får Daniel Höglund, Svenskarnas parti, inte ens delta i fullmäktige - han är skriven i en annan kommun. Foto: Björn Larsson Rosvall / Scanpix

Så lurade nazist hela fullmäktige

ANNONS:
GÖTEBORG. - Med facit i hand ångrar jag att jag inte slängde ut honom direkt!
Det säger Grästorps kommunchef Ove Johansson om Daniel Höglund och nazistiska Svenskarnas parti.
Ett förslag som gick igenom beskrivs nu av partiet som en stor framgång.
Under fullmäktigemötet i torsdags diskuterades kommunens upphandlingspolicy. Ett krav var att kommunen ska välja varor och produkter som är bäst ur arbetsmiljö- och miljösynpunkt.
Daniel Höglund ville att kravet inte bara skulle gälla varor och produkter utan även tjänster, "för att svenska arbetare ska väljas i stället för till exempel polska arbetare som kräver lång transport till kommunen och på så sätt innebär stor miljöpåverkan".

"Det var en fint"

Det var ett något rörigt möte, och förslaget sågs som harmlöst och gick igenom.
- Det var en fint, säger kommunchefen nu.
Beslutet beskrivs nämligen som en viktig seger för högerextremisterna: "Första gången Svenskarnas parti lade ett politiskt förslag fick man alltså gehör. Frågan är dessutom viktig och en av partiets profilfrågor", skriver man på sin hemsida.Ove Johansson, Grästorps kommunchef. Foto: Christian Örnberg

"Inte avsikten"

Och nu efteråt funderar ledamöterna på vad de egentligen röstade på.
- Det där med polackerna var inte avsikten med beslutet. Jag tror det har blivit ett missförstånd. Det låter ju synnerligen obehagligt, säger till exempel folkpartisten Per Götell.
Kommunchefen Ove Johansson försäkrar att kommunen inte tänker utestänga någon.
- Det där exemplet med polska arbetare är så dumt att det liknar ingenting. Beslutet påverkar inte vår upphandling.

Ska kastas ut

Egentligen får Daniel Höglund inte ens delta i fullmäktige, eftersom han enligt är skriven i Vänersborgs kommun. Första punkt på nästa fullmäktigemöte blir att entlediga honom.
- Med facit i hand ångrar jag att jag inte slängde ut honom direkt! säger Ove Johansson nu.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: