Riksdagsledamoten Hanna Wigh var en av de två som hamnade i slagsmål på budgetmötet. Foto: SVEN LINDWALLRiksdagsledamoten Hanna Wigh var en av de två som hamnade i slagsmål på budgetmötet. Foto: SVEN LINDWALL
Riksdagsledamoten Hanna Wigh var en av de två som hamnade i slagsmål på budgetmötet. Foto: SVEN LINDWALL
Hanna Wigh. Foto: SVEN LINDWALLHanna Wigh. Foto: SVEN LINDWALL
Hanna Wigh. Foto: SVEN LINDWALL

Riksdagsledamot i slagsmål på SD-möte

Publicerad

Sverigedemokraterna i Falköping skulle ha budgetmöte på måndagskvällen.

Det slutade med slagsmål mellan två av deltagarna – varav en är riksdagsledamoten Hanna Wigh.

Hon säger till P4 Skaraborg att hon blev angripen av sin partikollega, och att hon i nödvärn kände sig tvungen att trycka den andra personen ifrån sig.

Två Sverigedemokratiska politiker i Falköping har polisanmält varandra efter ett bråk i samband med ett budgetmöte i går. 

Något Falköpings Tidning var först med att berätta.

Det finns nu polisanmälningar om både misshandel och olaga hot.

Orsaken till slagsmålet mellan partikollegorna – en av dem slog den andre två gånger på kinden och i pannan – är att de ska haft olika åsikter i en rad frågor. 

Kvinnan som först anmäldes har nu gjort en motanmälan om olaga hot.

– Vi får se vad förhören med de två kvinnorna ger, säger Jeanette Arvidsson på Falköpingspolisen till Falköpings Tidning.

”Har lämnat in en polisanmälan”

Hanna Wigh, riksdagsledamot och en av SD:s förtroendevalda kommunpolitiker, var en av de inblandade.

— Jag har lämnat in en polisanmälan, och tänker inte kommentera mer än så, säger Wigh till Falköpings Tidning.

Partikollegan Christopher Münch, var också närvarande vid mötet, men vill inte lämna några kommentarer.

— Jag var inte inblandad. Ni får vända er till vår pressavdelning, förklarar Münch.

SD-kommentar via mejl

Henrik Gustafsson, informationsansvarig hos Sverigedemokraterna, kommenterar i ett mejl till Expressen händelsen:

”Vi känner till att någonting ska ha inträffat som har resulterat i två polisanmälningar. Exakt hur och vad får aktuell rättsprocess utreda. En process vi inte har för avsikt att vare sig förekomma eller kommentera ytterligare.”

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER