ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rektorn: "Eleverna har givetvis varit oroliga"

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer

Samtidigt som upploppet pågick utanför fönstret försökte lärarna och eleverna på Plusgymnasiet genomföra dagen som vanligt.

Skolans rektor Lotta Krus berättar för Expressen.se att det inte var det lättaste.

– Eleverna har givetvis varit oroliga.

På tisdagsförmiddagen tog sig 500 ungdomar till Plusgymnasiet i Göteborg.

De jagade personen bakom det Instagramkonto som de senaste dagarna publicerat bilder på framför allt tjejer med kränkande kommentarer. Enligt ett rykte fanns personen på skolan.

Samtidigt som folkmassan försökte ta sig in på skolan, kastade sten mot polisen och hoppade sönder bilar pågick vardagen innanför väggarna.

Eleverna och lärarna försökte genomföra dagen som det var tänkt.

– Lektionerna har pågått som vanligt men eleverna har givetvis varit oroliga. Jag har hela tiden haft ett tätt samarbete med polisen och det har känts bra, säger skolans rektor Lotta Krus till Expressen.se.

"Viktigt uppdrag"

Hur har du upplevt det som har hänt i dag?

– Det som är viktigast för mig är att ta hand om mina elever och min personal, det är mitt fokus.

Har du varit med om någonting som du överhuvudtaget kan likna med det här?

– Nej, det har jag inte gjort. Det som är viktigt för oss som skola är att vi har ett ansvar att diskutera värdegrundsfrågor med våra elever. Vi vill också uppmuntra att ta upp frågor kring sociala medier med sina elever. Det är ett viktigt uppdrag som skolorna har.

Paula Hammarskog är kommunikationsdirektören på AcadeMedia som äger Plusgymnasiet. Hon har precis landat i Göteborg när Expressen.se pratar med henne.

"Nu börjar det stora arbetet"

– Nu börjar det stora arbetet med att se till att det här inte händer igen. Vi vill ta upp diskussionen om sociala medier ännu mer och vilken kraft som finns i det. Vi måste prata om hur man agerar, hur man tänker och hur man tar hand om varandra.

Hur ska det göras då?

– Eleverna kommer komma till skolan som vanligt i morgon, däremot kommer delar av undervisningen läggas om och handla om andra saker under morgondagen och förmodligen under dagarna som är kvar fram till jul. Alla måste få prata om det här, alla måste få reflektera över det här, det går inte bara att tänka "jaha, nu hände det här på en tisdag, nu fortsätter vi som vanligt" det går inte.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: