ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mathias Ranégie blev attackerad av sju tjejer.
- Jag fick en ordentlig knock och har ett stort ärr i pannan nu. Foto: Jan Wiriden
Mathias Ranégie blev attackerad av sju tjejer. - Jag fick en ordentlig knock och har ett stort ärr i pannan nu. Foto: Jan Wiriden

Ranégie slogs blodig av tjejgäng

ANNONS:
Här vid Café Tintin i centrala Göteborg överfölls Häcken-stjärnan Mathias Ranégie, 26, och landslagsmannen Gustav Svensson, 24, av ett tjejgäng.
En polispatrull blev vittne när en kvinna i 20-årsåldern vid 06-tiden på söndagsmorgonen attackerade Mathias Ranégie med knytnävsslag mot hans ansikte.
- Det sprutade blod ur ögonbrynet på mig, säger Ranégie.
Allsvenska stjärnan Mathias Ranégie (BK Häcken) och utlandsproffset Gustav Svensson (Bursaspor, Turkiet) skulle avrunda lördagens utekväll med mat på Café Tintin (CT24) på Engelbrektsgatan i centrala Göteborg. Där inne kom de i dispyt med ett gäng med sju tjejer i 20-årsåldern, som hade beställt samma sak som de två tidigare Blåvittspelarna.

"De började tjafsa"

- De ville ta vår mat och började tjafsa med oss, skrika massa skit och bete sig aggressivt, säger Mathias Ranégie.
Polis kallades till platsen vid 06.10 och lugnade ner situationen. Ranégie och Svensson avvisades från fiket och var på väg därifrån när tjejgänget kom ut på gatan efter dem.

Blodet sprutade

- Polisen satt i sin bil på andra sidan gatan. Då slog en av tjejerna mig på käften. Det sprutade blod ur ögonbrynet , säger Mathias Ranégie.
- Jag fick en ordentlig knock och har ett stort ärr i ansiktet nu. Men vad skulle jag göra? Jag kunde ju inte slå tillbaka när det var en tjej, säger han.

Motanmälan

Polispatrullen kunde gripa den våldsamma kvinnan som nu är misstänkt för misshandel. Tjejgänget motanmälde samtidigt fotbollsstjärnorna för ofredande.
- Det stämmer att vi tagit emot en anmälan för misshandel och en för ofredande från platsen, säger Lennart Järnbrand, inre befäl på citypolisen.

"Var så löjligt"

Själv vill Ranégie tona ner hela händelsen.
- Ok, jag åkte på stryk. Men det var så jävla löjligt. Ett tjafs spårade ur och så slutade det med att jag nu har ett stort ärr i ansiktet, säger han.
Gustav Svensson, fotbollsproffs i turkiska klubben Bursaspor. Foto: Lennart Rehnman
HÄR ÖVERFÖLLS DE. Utanför Café Tintin på Engelbrektsgatan i Göteborg gick tjejgänget till attack. Foto: Leif Gustafsson
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: