ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
HAR DRAGIT VIDARE. Vägpiraterna har lämnat Västsverige - i alla fall tillfälligt.
HAR DRAGIT VIDARE. Vägpiraterna har lämnat Västsverige - i alla fall tillfälligt.

Polisen: Därför har vägpiraterna flytt

ANNONS:
Tidigare artiklar

I juni härjade vägpiraterna runtom i Västsverige.

Men nu verkar de vara borta - i alla fall tillfälligt.

– Vi får väl avvakta och se, de dyker säkert upp igen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

De så kallade vägpiraterna härjade i Västsverige i juni. Framför allt kring midsommarhelgen fick polisen många larm och samtal om vägpirater som försökte stoppa folk kring större vägar. En man blev också knivhotad av vägpiraterna i närheten av Strömstad.

GT kunde avslöja att vägpiraterna höll till vid en rastplats i Spekeröd mellan räderna.

– Ni gjorde ju reportage från Spekeröd, och de försvann ganska snabbt efter det. Och sen har det inte varit speciellt mycket, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman.

"Dyker säkert upp"

De senaste dagarna har det varit helt lugnt i Västsverige.

– Jag har inte sett några samtal om vägpiraterna på ett bra tag. Så det har stannat upp, säger Peter Adlersson.

Men att sommarens räder är över är långt ifrån säkert.

– De kan ju mycket väl komma tillbaka, så vet jag att det har varit tidigare somrar, att det går ett tag och sen drar de i gång igen. Det blir väl så, de kanske är inte andra delar av landet. Vi får väl avvakta och se, de dyker säkert upp igen, säger Peter Adlersson.

Polisen i Uddevalla hör till de som fått många samtal om vägpiraterna, men inte heller de känner till några larm de senaste dagarna.

Varför har de försvunnit?

– Man kan ju bara spekulera. Men de är ju väldigt mobila så de brukar flytta sig mellan olika platser, säger Mårten Magnusson, inre befäl i Uddevalla.

Kommer de tillbaka?

– Det är omöjligt att säga egentligen. Men sommaren är lång, så det är inte omöjligt att det kan hända något igen, säger Mårten Magnusson.

Har setts på andra platser

Samtidigt som larmen om vägpiraterna har upphört i Västsverige har de uppmärksammats i andra delar av landet. På fredagen skriver exempelvis Arbetarbladet att den tidigare kommunpolitikern Krister Jönsson troligtvis blivit utsatt för vägpirater i veckan. När han tillsammans med sin sambo körde på E4 norr om Dalälven sprang två personer ut på vägbanan och vinkade.

– Jag är helt övertygad om att det var några som försökte råna oss, säger Krister Jönsson till Arbetarbladet.

Enligt polisen är det vägpiraternas vanligaste taktik, att springa ut i vägbanan och på det sättet stanna bilar. Polisen uppmanar folk att inte stanna.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: