ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mysigt. Vi är alltid många på jul­afton, det är jättemysigt", säger Evy Palm. Foto: Stefan Söderström
Mysigt. Vi är alltid många på jul­afton, det är jättemysigt", säger Evy Palm. Foto: Stefan Söderström

"På annandagen har vi klappjakt"

ANNONS:

HALLÅ DÄR

EVY PALM, 70, före detta långdistans- och maratonlöpare.

Vad minns du från din barndoms jular?

- Då minns jag att vi var fem syskon, mamma och pappa, farmor och farfar, pappas systrar... Så vi var många vid jul, och det har följt med. Vi är alltid många på jul­afton, det är jättemysigt.

Julmust eller glögg - vilket väljer du?

- Julmust blir det ju till maten, eller julöl kanske. Glögg är inte vi så bundna vid. Men när jag träffar mina vänner gör jag egen glögg. Vi brukade ha symöte förr så vi kallar det för jul­symöte, men nu är det bara vanligt prat och skratt.

Hur gör du din egen glögg?

- Då blandar jag vitt vin, socker, kanel, ­ingefära, pomeransskal och så kokas det upp. Sen ska det sjuda i fem minuter, så tar man ut kryddorna och häller i en deciliter gin.

Blir det några jul­klappar i år?

- På annandagen har vi klappjakt, det är kul. Då köper alla julklappar för omkring 50 kronor, och så lägger vi allt på bordet. Så slår man med tärningen och den som får en sexa får ta ett paket på bordet. När alla paket är utdelade sätter vi en klocka på en kvart och börjar slå igen. Den som får en sexa får då ta en klapp från vem som helst vid bordet. När kvarten har gått kan någon sitta med flera paket och någon blivit utan. Jag brukar alltid få någon klapp i alla fall.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: