ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Nytt konto öppnades direkt efter upploppet

ANNONS:
Läs mer

Mindre en ett dygn efter att Instagram-kontot som orsakade ett elevuppror i Göteborg stängdes ner har ett nytt med samma namn öppnats.

Innehållet är detsamma: bilder av minderåriga med rasistiska och sexistiska kommentarer.

– Det är omöjligt att säga vem som finns bakom tangenterna, säger Stefan Gustavsson, presstalesman vid polisen i Göteborg.

Namnet på det nya kontot är detsamma, och bildtexterna lika sexistiska och rasistiska som tidigare. Man fortsätter även be om "tips" på nya tjejer att skriva om via en chatt-app för smartphones.

"Det är tur att vi fortfarande har våra trogna fans. fortsätt tipsa oss!", skriver man i ett meddelande på den nya sidan.

Mängder av material

Flera användare ber personerna bakom kontot att sluta med att sprida bilder av lögner, men får otrevliga svar tillbaka:

"Haha, din patetiska slyna", fick en av de personer som krävde ett slut till svar.

Även från Stockholm har fyra konton med snarlika namn startats.

– Det här är inte någonting vi känner till, och det är omöjligt att säga vem som finns bakom tangenterna i sådana här sammanhang. Men vid sådana här händelser är det vanligt att det uppstår copy cat-beteende, att en annan person försöker efterlikna de gärningar som har uppmärksammats i medierna, säger Stefan Gustavsson.

Han berättar att polisen just nu håller på att gå igenom det material som man samlat in.

– Vi har mängder av material. Filmer tagna av allmänheten och mängder av information från sociala medier vi ska gå igenom, säger Stefan Gustavsson.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: