ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Så här långt har bygget med Gamla Ullevi kommit. Foto: Leif Jacobsson
Så här långt har bygget med Gamla Ullevi kommit. Foto: Leif Jacobsson

Nya arenan får heta Gamla Ullevi

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Nu är det klart.
Göteborgs nya fotbollsarena kommer att heta Gamla Ullevi.
På onsdagen klubbades namnet igenom av kommunstyrelsen.
Förslaget att döpa fotbollsarenan, som ligger där Gamla Ullevi tidigare låg, till just Gamla Ullevi lades av en grupp ledd av språkprofessorn och Svenska Akademienledamoten Sture Allén. Förslaget kom 1 oktober och på onsdagen fastställdes det av Göteborgs kommunstyrelse.
- Vi har full respekt för namnberedningen och det beslut de fattat. Vi tror att de träffat i mittfåran, säger Jan Hallberg (m), kommunalstyrelsens vice ordförande.

Blir nationalarena

Gamla Ullevi kommer att bli svenska damlandslagets nationalarena och kommer att ta runt 18 000 åskådare. Fotbollsprofilen Glenn Hysén har sagt att den kommer att innebära ett lyft för hela Göteborg. Namnet har dock sina kritiker. Folkpartiet och miljöpartiet ville istället att man skulle döpa arenan till bara Ullevi och döpa om Nya Ullevi till något annat. Många kommenterade också namnförslaget på GT.se när det först kom.
– Typiskt svenskt! Ingenting ska förändras och det ska ske med måttlig fart, skrev exempelvis signaturen Effe.
Men nu står det alltså klart. Arenan som invigs 2009 kommer att heta Gamla Ullevi och Nya Ullevi, invigd 1958, behåller tills vidare sitt namn. Det är bara att hoppas att långväga besökare inte blir förvirrade.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: