Spårvagnsföraren blev nedkylda mannens hjälte. Foto: Robin Aron
Spårvagnsföraren blev nedkylda mannens hjälte. Foto: Robin Aron

Nedkyld man räddad av spårvagnsförare

Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades under natten mot torsdagen i en snödriva i Långedrag i Göteborg.

Mannen hade då en kroppstemperatur på 32 grader.

Den spårvagnsförare som hittade mannen räddade troligtvis livet på mannen, skriver Göteborgs-Posten.

Det var strax före klockan två under natten mot torsdagen som mannen observerades av en spårvagnsförare. Han låg då i en snödriva vid en hållplats i Långedrag. Föraren hade tidigare på kvällen observerat mannen när han hade åkte med spårvagnen tidigare på kvällen. Under natten kröp temperaturen ner till tvåsiffrigt.

När mannen hittades var han kraftigt nedkyld och hade en kroppstemperatur på 32 grader. Han var okontaktbar och hade dålig puls.

– Det har varit mycket kallt i natt och mannen kan ha legat i snödrivan i några timmar, säger polisens biträdande vakthavande befäl Anna Erlandsson, till gp.se. Han hade inte levt om han legat kvar en liten stund till.

Medikamenter

Det är inte känt varför mannen låg i snödrivan men på honom hittades någon form av medikamenter. Hade inte den uppmärksamme spårvagnsföraren sett mannen hade han kanske inte överlevt.

– Det var ett rådigt ingripande från spårvagnsföraren, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg. Mannen hade ju åkt med spårvagnen tidigare på kvällen så det var väl det som gjorde att den här spårvagnsföraren kände igen honom. Och när vi kom till platsen var han ju okontaktbar. Men hade ju lite medikamenter så nån form av påverkan är det ju.

Vilken typ av medikamenter det handlar om är inte känt.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida