Naturister tar avstånd från "dogging" på nakenbadet

Publicerad
Uppdaterad
MELLBYSTRAND. Naturisterna tar avstånd från "dogging" på nakenbadet.
- Naturism har inget med sex att göra, säger Inge Gullander, ordförande i Sveriges naturistförbund.
Hökafältet kallas "pökafältet" av skojfriska tungor. Men naturisterna fnissar inte.
- Vi tvingas ofta försvara oss, eftersom alla naturister är nakna tror folk att alla nakna är naturister, säger Inge Gullander, också ordförande i lokalföreningen Höken.
Ändå tycker han inte att det offentliga sexet är ett stort problem.
- Nej, normalt sett är det inget som stör och i de flesta fall håller de sig en bit bort från stranden. Men tar man en promenad i skogsbrynet råkar man på dem.
Har ni naturister agerat?
- Nej, som organisation är vi väldigt passiva. Vi försöker prata folk tillrätta, men det är ett fritt land. Vi fördömer inte dem som sysslar med "dogging", bara de inte ofredar någon.
Myndigheterna lovade 2006 att agera men ännu har inget skett.
- Kommunen har små möjligheter att beivra detta. Vi har ansökt till länsstyrelsen om att bygga en parkering och flytta stranden norrut, säger Ulf Ranstorp (m), servicenämnden.
Nisse Wadström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida