ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Stor oro. Flera Angeredsbor känner sorg och oro efter gatuköksmordet i går. Den mördade mannen beskrivs som en populär profil i området och polisen utreder nu vad som kan ligga bakom dådet. Foto: Jonas Fridolph, Jan Wiridén
Stor oro. Flera Angeredsbor känner sorg och oro efter gatuköksmordet i går. Den mördade mannen beskrivs som en populär profil i området och polisen utreder nu vad som kan ligga bakom dådet. Foto: Jonas Fridolph, Jan Wiridén

Misstänkta motivet: Bråk om spelmaskiner

ANNONS:
"Det blir aldrig detsamma igen"

Susanne Eriksson, 48, boende i Angered, lägger en ros som sista hälsning till den dödade mannen.

– När jag fick höra det tänkte jag bara "nej, nej, inte han", sen kom tårarna. Han tillhörde det här torget och det blir aldrig detsamma igen.

– Han var en person med hjärtat på rätta stället. Jag handlade ofta här. Om jag var trött och inte orkade laga mat efter jobbet livade han alltid upp mitt humör. Mina tankar går direkt till hans familj, säger hon.

Visa merVisa mindre
"Jag funderar över om jag vågar gå ut"

Susie Ku, 58, jobbar på restaurang Chung Hwa i anslutning till torget.

– Han var en "inga problem"-kille. Jag kände honom inte väl, men alla här vet ändå vem han är. Eller var. Alltid trevlig och glad, säger hon.

– Man blir skakad och rädd när något sådant här händer alldeles i närheten. Även om jag och mannen inte var nära vänner. Jag börjar fundera över om jag vågar gå ut på kvällen och på hur säker man egentligen är.

Visa merVisa mindre
"Han hade alltid ett leende på läpparna"

Lena Immonen, 54, som jobbar på restaurang Bordet - det matställe som stängdes på polisens inrådan under mordkvällen.

– Han hade alltid ett leende på läpparna och ett gott ord till alla människor. Jag såg honom aldrig arg eller grinig. Jag har jobbat här i nästan 32 år och det kommer bli oerhört tomt att se lamporna släckta i kiosken. Ett stort tomrum har lämnats, säger hon.

– Det känns samtidigt obehagligt. Helt plötsligt kommer polisen och ingen här inne visste vad som hänt. Nu hoppas jag bara att de får fast gärningsmännen snabbt.

Visa merVisa mindre
"Ingen ska behöva dö på det här sättet"

Khalid Badljvi, 53, jobbar på Interflora som under torsdagen haft fullt upp. Många Angeredsbor har lagt blommor utanför kiosken där mordet skedde.

– Det här känns inte bra. Jag jobbar ensam om kvällarna och efter det här blir jag mer orolig. Torget är dåligt upplyst. Jag blir rädd helt enkelt, säger han.

– Jag kände honom inte, men alla berättar om honom som en väldigt fin person. Ändå känner jag en ledsamhet och lider med hans familj och hans barn. I onsdags levde han och nu är han död, ingen ska behöva dö på det här sättet.

Visa merVisa mindre
"Obehagligt när det sker så nära"

Quyen Chu, 32, som jobbar på Angered Sushi besökte gatuköket då och då för att ta en lunchkorv.

– Det känns oerhört märkligt att han är borta. Alla känner alla här, därför känns det som hänt av i hela Angered. Nu är det en person mindre att säga hej till, säger han.

– Han var alltid pratsam och trevlig, det känns tomt. Jag är uppvuxen här så jag känner ingen rädsla för att gå ut, men visst finns det ett obehag när det sker så nära.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

Ännu finns ingen misstänkt för mordet på mannen som hittades död i sitt gatukök i Angered.

Polisen utreder nu om de spelmaskiner som placerades ut i gatuköket, mot delägaren vilja, kan vara ett tänkbart motiv bakom dådet.

– Jag har känt stor oro över detta, sa en av gatuköksägarna i en personutredning under ett åtal kopplat till spelmaskinerna.

Personutredningen gjordes med anledning att en av männen som ägt kiosken i Angered tidigare åtalats för brott mot lotterilagen för att ha haft två-fyra spelautomater i gatuköket. Maskinerna och kontant- hanteringen i kiosken är två av spåren som utreds efter mordet på mannen i kiosken på onsdagskvällen.

Utsatt för brandattentat

En del av gatukökets gästdel har avsatts till maskinerna och hade enligt en tidigare utredning hyrts ut mot kioskinnehavarnas vilja.

– Jag ville inte ha maskinerna där och litade inte på killarna i spelbolaget, har en i personalen sagt till myndigheterna.

I samband med utredningen berättade personen vidare att gatuköket utsatts för ett brandattentat som påtryckningsmedel.

Polisen utreder nu om de spelmaskiner som placerades ut i gatuköket, mot delägaren vilja, kan vara ett tänkbart motiv bakom dådet.

Enligt polisen fanns det dock ingen känd hotbild mot den mördade mannen, som aldrig dömts för något brott.

Polisens brottsspaningsteori är att det var ett rån som gick över styr, framför allt då det varit allmänt känt att gatuköket inte accepterade kortbetalningar utan enbart kontanter.

Vittnesuppgifter talar om att flera personer setts springa från gatuköket i anslutning till att polisen fick larmet strax efter klockan 20 på onsdagskvällen. Kort därefter hittades mannen vars liv inte gick att rädda.

– Den tekniska undersökningen är genomförd, men inte sammanställd. Brottsplatsen är fortfarande avspärrad, så man kan nog tänka sig att vi lägger mer arbete på det. Den släpper vi inte förrän vi vet att vi kan få fram allt som går, sa polisens presstalesman Stefan Gustafsson under torsdagen.

Populär profil

Den mördade mannen beskrivs i den tidigare utredningen som en mycket populär profil i Angered. En orsak är att han till exempel tagit emot många unga praktikanter i sin affärsverksamhet och på så sätt fått många goda vänner.

Enligt uppgifter till GT blev det inte mycket fritid över till annat än familjen och församlingen för den mördade mannen - då han varit aktiv i en kyrka.

Polisen är fortsatt mycket intresserade av tips från allmänheten som kan leda till att mordet klaras upp. Vet du mer? Hör av dig till polisen på 11414.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: