Massivt zonlarm efter stor vapenstöld

Publicerad

Polisen har utfärdat ett massivt zonlarm efter en vapenstöld i Lidköping.

Vid ett inbrott i staden stals ett helt vapenskåp.

Poliser i sju län uppmanas nu att vara vaksamma i jakten efter vapentjuvarna.

Under tisdagskvällen stals ett vapenskåp i samband med ett inbrott i en villa i Lidköping.

Vid inbrottet stals ett helt vapenskåp - innehållandes tre gevär.

Polisen har nu gått ut med ett så kallat zonlarm i jakten på vapentjuvarna.

Zonlarmet har gått ut till polisen i Östergötlands, Jönköpings, Hallands, Värmlands, Örebro och Västra Götlands län.

– De har brutit sig in i villan och stulit hela vapenskåpet vad jag förstår. I skåpet fanns ett hagelgevär, ett kulgevär och ett kombi-gevär, säger Tomas Vänerfors, stationsbefäl vid polisen i Lidköping.

I zonlarmet finns uppgifter gällande vapnens serienummer och vilket fabrikat de har. Allt för att polisen vid olika typer av tillslag ska kunna identifiera de stulna vapnen.

Zonlarmet kommer enligt Tomas Vänerfors att ligga ut tills de stulna gevären är hittade.

– Det ligger kvar enda fram till avlysning sker, alltså när vi hittar vapnen, säger stationsbefälet.

Enligt polisen handlar det om vapen som är fullt funktionsdugliga.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida