Foto: Csaba Bene Perlenberg
 Foto: Csaba Bene Perlenberg
Foto: Csaba Bene Perlenberg
 Foto: Csaba Bene Perlenberg

Massivt intresse för flyktingmöten

Publicerad

Intresset visade sig vara enormt för informationsmöten om temporära flyktingbostäder i Göteborg.

Inför gårdagens första möte av två så ringlade sig en 200 meter lån kö utanför lokalen – och flera nekades inträde eftersom platserna var slut.

En 200 meter lång kö ringlade sig utanför möteslokalen inför sammanträdet klockan 18 – och flera fick vända hemåt eftersom de inte fick plats i lokalinträde eftersom platserna var slut.

Med anledning av att Göteborgs Stad planerar att bygga temporära flyktingbostäder på tolv platser i Göteborg så hölls två informationsmöten under måndagskvällen gällande Västra Göteborg. Intresset för mötena visade sig vara massivt – strax innan 18 ringlade sig en 200 meter lång kö utanför möteslokalen i Stadsdelshuset på Torgny Segerstedts gata. En polispatrull var stationerad på platsen med anledning av mötet.

– Det finns ett massivt intresse för frågan om de nya flyktingboendena. Kommunen har klart underskattat folks intresse, säger GT:s ledarskribent Csaba Bene Perlenberg, som var en av flera som inte fick plats på det första mötet.

Han fortsätter:

– Det är kaos här. Många mycket upprörda människor som är besvikna över att de inte får släppas in.

Extrainsatt möte

Lokalen som Göteborgs stad valt att hålla mötet i visade sig alltså vara i minsta laget.

– Vi tar in 125 personer i lokalen åt gången. Det är ett stort intresse, säger Henrik Dahlberg, pressansvarig på stadsledningskontoret.

Vid det andra mötet, klockan 20, så delades 125 biljetter ut – och de som blev utan biljetter fick helt enkelt vända hemåt. Henrik Dahlberg meddelade då att det kommer att ordnas ett tredje möte för dem som fick möjlighet att delta i går.

– Då kommer det att ske i en större lokal så att alla får plats. Men vi har inte hunnit titta på när eller var det kommer att äga rum ännu, säger han.

Under tisdagskvällen kommer ytterligare två möten hållas, de rör stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo.

Ett liknande möte i Haninge tidigare i veckan slutade i kaos.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida