Det var fullt med folk på Nivå när mannen sköts, skottet tog i halstrakten och mannen dog direkt enligt ett vittne. Foto: Björn Andersson
Det var fullt med folk på Nivå när mannen sköts, skottet tog i halstrakten och mannen dog direkt enligt ett vittne. Foto: Björn Andersson

Man skjuten till döds på Göteborgskrog

Publicerad
Uppdaterad
Mannen var på nattklubben Nivå i natt för att roa sig med vänner.
Tidigt på lördagsmorgonen stod han bredvid dansgolvet - då sköts han in huvudet av en okänd man.
- Han dog direkt, säger ett vittne.
Det var kö för att komma in till den populära nattklubben Nivå på Avenyn i Göteborg.
Tidigt i morse var det fullt med folk på båda våningarna, och många stod även ute på terrassen.
Då smällde plötsligt ett skott.
En man i 30-årsåldern som stod bredvid dansgolvet på andra våningen föll till golvet.
– Han blev skjuten i huvudet och dog direkt, säger ett vittne.
Det visade sig att skottet tagit i halstrakten.

"Blev panik"


Flera av gästerna chockades och försökte ta sig ut så snabbt som möjligt.
– Det blev panik eftersom alla ville ut samtidigt. Man var instängd på ett ställe och visste att det fanns en person med pistol någonstans i närheten, säger ett annat vittne.
Entrévakterna låste snabbt dörrarna till nattklubben så att gärningsmannen inte skulle kunna fly, men det är oklart om man var tillräckligt snabb.
Enligt vittnen tog sig tre sjukvårdsutbildade personer snabbt fram till den skjutne och startade hjärt- och lungräddning. Men det hjälpte dessvärre inte.
Polisen bekräftar dödsskjutningen:
– En okänd man är död. Han har dödats av en okänd person, säger Ingemar Johansson vid polisen i Göteborg.
Senare på lördagsmorgonen hade polisen identifierat offret.
- Vi vet vem den avliden mannen är, han är känd sedan tidigare av polisen, säger kommissarie Peter Kron till Göteborgs-Posten.
Eftersom polisen ännu inte fått kontakt med offrets anhöriga ville Peter Kron inte berätta mer än så om den avlidne. Signalementet på gärningsmannen är vagt.

Ingen gripen

Området utanför nattklubben var tidigt i morse avspärrat och polisen höll förhör med de gäster som sett dödsskjutningen.
- Polisen går runt och letar i papperskorgar runtomkring och lyser under bilar. De letar runt Teatergatan 2 och Storgatan 45 och 49, bakom Avenyn. På Flying Scotsman brevid pågår festen som vanligt, som om inget har hänt, säger Jan Liedholm på GT, som var på plats strax efter skottlossningen.
I nuläget är ingen person gripen för brottet.
Enligt obekräftade uppgifter rör det sig om en uppgörelse i den undre världen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER