Man knivhuggen i nacke och rygg

Publicerad

En man har knivhuggits i Partille.

Enligt uppgifter till GT har han knivhuggits i nacke och rygg.

– Hur allvarligt det är har jag ingen aning om i nuläget, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Larmet om en skadad person kom in till polisen klockan 15.18 via SOS Alarm.

– Det ska röra sig om en person som har knivhuggits. Han ska vara vid medvetande, säger Hans Lippens.

Enligt uppgifter till GT så har personen knivhuggits i nacke och i rygg.

– Hur allvarligt det är har jag ingen aning om i nuläget.

"Mord- alternativt dråpförsök"

Mannen ska ha hittats i ett cykelrum, som nu är avspärrat i väntan på polisens tekniker. Händelsen rubriceras som mord- alternativt dråpförsök.

– 15.30 transporterades mannen i ambulans till sjukhus. Han var då talbar och en patrull åkte med i transporten.

Sahlgrenska sjukhuset meddelar att mannens tillstånd är allvarligt men stabilt.

En vän till mannen har tagits med till polishuset för förhör.

– Han är inte misstänkt för någonting i nuläget, vi hoppas att han ska kunna ge en klarare bild av vad som hänt.

Innan personerna har förhörts så sker ingen aktiv jakt på gärningsmän, enligt Hans Lippens.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida