ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
POLISHUSET. I söndags klev mannen in på polishuset vid Ernst Fontells plats i Göteborg och bad att få tala med polisen. Han ska då ha erkänt att han mördat en man, styckat liket och dumpat delarna i havet. Foto: Jan Wiriden
POLISHUSET. I söndags klev mannen in på polishuset vid Ernst Fontells plats i Göteborg och bad att få tala med polisen. Han ska då ha erkänt att han mördat en man, styckat liket och dumpat delarna i havet. Foto: Jan Wiriden

Man erkänner okänt styckmord i Göteborg

ANNONS:
ANDRA SOM HAR ERKÄNT ATT DE MÖRDAT

Dödade man i Skövde

I oktober i fjol gick en 34-årig man in på en polisstation i Stockholm och erkände mordet på en 50-årig man i Skövde år 2000.

Sonen mördade sin mor

Den 22 november 2011 kallades polisen till en bostad i Trollhättan. I den återfanns en kvinna i 70-årsåldern död. Allt tydde på självmord. Men några månader senare hörde sonen av sig till polisen och berättade att det var han som dödat sin mor.

Man dödade sin sambo

En 25-årig man dök i augusti 2009 upp på polishuset i Växjö och meddelade att han dödat sin sambo i deras bostad i Vislanda.

70-åring bekände mord

En man i 70-årsåldern steg i maj 2009 in hos polisen i Täby och erkände att han mördat sin hustru. Hon hittades senare död i parets lägenhet.

Visa merVisa mindre
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre

GÖTEBORG. En 41-årig man anmälde sig under helgen själv till Göteborgspolisen för att ha mördat en person i Göteborg någon gång under förra vintern.

Mannen berättade att han ska ha styckat liket och sedan dumpat kroppsdelarna i havet.

Den mystiske mannen sitter nu i polisens arrest på Aminogatan i Mölndal, anhållen misstänkt för mord.

Nu undersöker polisen om det går att koppla mannens berättelse till något försvinnande som inte är uppklarat, vilket de inte hade kunnat göra på måndagskvällen.

- Han har lämnat en berättelse som vi får undersöka så gott det går, säger kriminalkommissarie Anders Sandholm på grova brottsroteln till GT. Sedan får åklagare bestämma om han ska begäras häktad.

Vad är brottsmisstanken?

- Det är mord baserat på de uppgifter han lämnat vid förhör.

Det var i söndags eftermiddag som mannen klev in på polishuset i Göteborg vid Ernst Fontells plats och berättade att han mördat en annan man.

Mannen gick fram till vakten i polis-husets foajé och bad att få tala med polis eftersom han hade en allvarlig sak att berätta.

Skedde förra året

När han fick tala med polis ska han ha erkänt ett mord som ska ha skett i Göteborg någon gång förra vintern.

Enligt vad GT erfar ska mannen också ha berättat att i botten på mordhistorien ligger en konflikt av något slag i Georgien.

Vad konflikten exakt bestått/består i har dock inte framgått av mannens något förvirrade berättelse.

Men att han ska ha tagit livet av en annan person och stympat liket och dumpat delarna "i havet" har mannen upprepat flera gånger.

- Vi vet faktiskt inte vad vi ska tro i nuläget, säger kriminalkommissarie Anders Sandholm till GT.

Bor på Hisingen

I berättelsen som mannen, som är identifierad och bosatt på Hisingen men mantalsskriven i Västra Frölunda i Göteborg, lämnat till polisen ingår också uppgifter om en taxibil och en chaufför.

Polisen har mot bakgrund av mannens berättelse börjat undersöka alla polisanmälda försvinnanden under den aktuella tidsrymden.

Utreder fynd

Man har också börjat utreda eventuella fynd som på något sätt kan bekräfta mannens erkännande om mord.

Kammaråklagare Göran Hansson har ännu inte beslutat om han ska låta begära mannen häktad och nu kommer fortsatta förhör hållas med 41-åringen i dag.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: