Man död efter arbetsplatsolycka

Publicerad

På fredagsmorgonen skadades en man på Atria Scandinavia i Borås och fördes till sjukhus i ambulans med klämskador.

På kvällen meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

– Han klämdes i någon form av maskin, det tragiskt, säger Gustaf Lantz, utredningsbefäl vid polisen i Borås. 

Anhöriga är underättade. 

Larmet om arbetsplatsolyckan kom vid 9.30-tiden på fredagsmorgonen. 

– Vi fick larmet som att en man blivit klämd i någon form av maskin och att han var svårt skadad och fördes till sjukhus i ambulans, säger Gustaf Lantz, utredningsbefäl vid polisen i Borås. 

Vid 18.40 meddelade polisen att mannen avlidit av skadorna han ådragit sig vid olyckan. 

– Han kunde konstateras död på sjukhuset, säger Gustaf Lantz.

Mannens anhöriga har underrättats. 

Polisen spärrade av platsen och genomförde en teknisk undersökning.  

Olyckan kommer utredas 

I ett pressmeddelande skriver företaget:

På fredagsförmiddagen inträffade en allvarlig arbetsplatsolycka på  Atria Scandinavias produktionsanläggning i Borås, då en medarbetare klämdes allvarligt vid en maskin. Det är med stor sorg Atria Scandinavia meddelar att arbetsplatsolyckan lett till att medarbetaren  har avlidit. 

 –  Vi är otroligt ledsna över det som inträffat och våra tankar går till vår drabbade kollega och hans familj. Produktionen är stoppad och vår platschef har samlat personalen, säger Tomas Back vd Atria Scandinavia i pressmeddelandet.  

Arbetsplatsolyckan har anmälts till polis och arbetsmiljöverket. Också företaget har startat en intern utredning. 

– När det är en arbetsplatsolycka med dödlig utgång så hamnar det på enheten för arbetsmiljö i Göteborg och utreds som arbetsmiljöbrott, säger Gustaf Lantz, utredningsbefäl vid polisen i Borås. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER