Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

"Kvinnliga Zlatan" sänkte Djurgården

Publicerad
Hon har kallats för en "kvinnlig Zlatan" av Peter Bonde, mannen som leder de danska styrkorna i kvällens EM-kvalmatch.
Med ett äkta hattrick sänkte Lotta Schelin topplaget Djurgården.
- Superskönt, säger matchhjälten.
Danmarks förbundskapten Morten Olsen är avstängd i kväll och får inte se EM-kvalmatchen mot Sverige från bänken utan är förvisad till läktaren. Hans ersättare, assisterande förbundskaptenen Peter Bonde, var tidigare ansvarig för det danska damlandslaget. Då hyllade han Göteborgs Lotta Schelin.
- Hon är en kvinnlig Zlatan, sa Bonde till Sportexpressen.se.

Gjorde hattrick

Snart kanske det är Zlatan Ibrahimovic som hyllas som en manlig Lotta Schelin. Mot serietvåan Djurgården var Göteborgs landslagsanfallare helt osynlig under den första halvleken. Efter paus vaknade hon till liv - rejält. Ett äkta hattrick från Schelins fötter innebar seger med 3-1. Efter uppvisningen hyllades hon i TV 4 av förre landslagsspelaren Pontus Kåmark.
- Hon har en snabbhet som håller hög internationell klass, och med den tekniken som hon har gör det henne till en av världens bästa spelare, säger TV 4:s fotbollsexpert Pontus Kåmark.

"Superskönt"

Själv tyckte Lotta Schelin att hon gjorde det "hyfsat".
- I första halvlek kan jag räkna gångerna som jag nuddar bollen. Sedan är det riktigt skönt att sätta chanserna jag fick. Strålande passningar på djupet i samtliga fall. Jag tänkte att jag skulle avsluta ganska snabbt, och gör det hyfsat, säger hon till TV 4.
Segern innebär att Göteborg klättrar till tredje plats i tabellen. Samtidigt gjorde Lotta Schelin ett ryck i skytteligan.
- Superskönt och bra för självförtroendet. Men jag tänker inte så mycket på målen utan vill först och främst ha en bra prestation.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER