Kvinna attackerades och rånades i en hiss

Publicerad

En kvinna har attackerats av två rånare i en hiss i centrala Göteborg.

Rånarna trycke upp kvinnan mot väggen och höll för hennes ögon samtidigt som de tvingade till sig hennes värdesaker.

– Jag vet inte hur hon mår, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Larmet om ett personrån inkom vid 15.30-tiden på onsdagseftermiddagen.

– En kvinna hade kommit hem efter att hon varit på stan och handlat. I hissen på väg till sin våning blir hon attackerad av två män, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst.

Männen tryckte upp kvinnan mot hissväggen och höll för hennes ögon samtidigt som de tvingade av henne plånboken och två armband.

– Hon hade varit på stan och tagit ut 3 000 kronor. Vi ska undersöka om det finns övervakningskameror vid uttagningsautomaten och om hon eventuellt blivit iakttagen av någon, säger Adlersson.

20-årsåldern

Kvinnan ska inte ha blivit skadad fysiskt.

– Men att bli attackerad på sin bostadsadress på det viset kan inte vara kul, jag vet inte hur hon mår.

Kvinnan säger att rånarna var i 20-årsåldern, normalbyggda och hade snygga kläder.

– Vi är fortfarande på plats och pratar med kvinnan och har larmat ut det hon uppgett i signalementväg, säger Adlersson.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida