ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Tore Lund

Matchvinnaren Fabian Brunnström ser en stor skillnad i Frölundas agerande senaste matcherna: "Nu spelar vi som ett lag, inte en och en". Och GT:s Tore Lund tror fansen nu fått så mycket hopp att det snart blir 12 044 i Scandinavium igen. Foto: Bror Persson / Scanpix /
Matchvinnaren Fabian Brunnström ser en stor skillnad i Frölundas agerande senaste matcherna: "Nu spelar vi som ett lag, inte en och en". Och GT:s Tore Lund tror fansen nu fått så mycket hopp att det snart blir 12 044 i Scandinavium igen. Foto: Bror Persson / Scanpix /

Frölunda har flow nu

Läs fler krönikor! Här är Tore Lunds samlingssida
ANNONS:

Frölunda har flow nu.

Segrarna trillar in, femmorna funkar, ungdomarna tar chansen, Julius Hudacek spelar stabilt - och plötsligt är det läge att börja kika uppåt i tabellen.

Spelar Frölunda som nu, finns det inte på kartan att slutspelsplatsen är i fara.

Fyra raka nu. Och det behöver inte vara slut med det. Två matcher återstår innan uppehållet för Channel One Cup i Ryssland. Växjö borta på torsdag, Linköping hemma på lördag och sex poäng ytterligare kan mycket väl ha tickat in på tabellkontot efter det.

Efter 29 spelade omgångar har Frölunda hittat spelet, stabiliteten och väckt hoppet hos den publik som i höst i allt mindre skaror letat sig till Scandinavium.

Känslan är att årets första 12 044 inte är så långt borta.

Jag var i Scandinavium i lördags och såg segern mot Brynäs. Så livat har det inte varit i arenan någon gång tidigare i år. Åskådarna börjar tycka det är kul med hockey igen efter en tämligen tam och tyst höst i hockeytemplet på Skånegatan.

Och i dag är Frölunda dessutom värda varenda biljett­köpare, för så pass bra ser det ut just nu.

Efter 1-0 mot Timrå, 3-1 mot Skellefteå, 3-0 mot Brynäs och gårdagens 3-2 mot Luleå är det till och med läge att lugga ett par skalper högre upp i tabellen, Modo och Brynäs ligger närmast.

Lagen som jagar bakom tror jag helt enkelt inte är bra nog för att komma i kapp. Rögle är redan hopplöst avsågade, Växjö och Timrå darrar alldeles för ofta och AIK gick glädjande nog på pumpen i går - glädjande eftersom jag gillar sparkade tränaren Perra Johnsson och inte tror på tränarbyten som någon slags dunder­honung.

Känslan är att Kenta Johansson hittat rätt med såväl sina defensiva som offensiva formationer. Nicklas Lasu har lyft Dragkedjan, Tolsa har tagit sidsteppningen bra och gör ett stort jobb i fjärdekedjan, Pebben Axelsson har sedan han kom tillbaka efter skada varit mycket bra mellan Fabian Brunnström och Matt Duchene.

Och den tidigare så kritiserade Julius Hudacek har vuxit ut till en av seriens bästa målvakter.

Just nu ligger han på fjärde plats i målvaktsligan med sina 93,29 i räddningsprocent och nosar ledaren Alexander Salak (93,86 procent) i hasorna.

Fortsätter "Julle" på den inslagna vägen hamnar han innan det här är slut till och med i paritet med en viss Frederik Andersen, dansken vi kallade för "kongen" i fjol.

Enda bekymret för Frölunda just nu är att Matt Duchenes kontrakt går ut om några dagar. LHC på lördag och sedan är det tack och adjö.

Här måste Frölunda tänka om. Dels har kanadensaren varit riktigt bra sedan han flyttade ut på en kant, dels satte han eld i baken på alla sina medspelare när han kritiserade dem för bristande inställning och attityd.

I ett slutspel, om NHL inte kommer i gång, kan Duchene vara skillnaden mellan torsk i kvarten och något som kan bli riktigt fint.

Fixa så att killen blir kvar, Larqvist och Grauers. Strunta i hockeyligans löjliga dekret - eller fejka en skada någonstans...

Sa jag förresten att boxplay börjar se ut som fornstora dagar.

Däremot finns det rätt mycket mer att hämta i powerplay - kasst i går igen, fem mot tre MÅSTE ge utdelning!

Jag måste nämna småkillarna också, som klivit fram allt mer.

Oliver Bohm, 20, har den senaste tiden kamperat ihop med Christian Bäckman i förstakedjan och gjort det moget och bra.

Viktor Svedberg, 21, har fått förtroende och visat att han förtjänar det.

Gustav Rydahl, 18, börjar mer och mer likna en sensation.

Läge att kalla hem Sebastian Collberg, 18, från Örebro så snart junior-VM är över. Det är liksom talangernas tid nu, det är krattat för islossning också för Collberg.

Det är ju han som ska ligga längst fram av ungtupparna i Frölunda - jag tror han är sugen på att själva visa det nu.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: