ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Glenn Hysén

Göteborgarna är normalt sett  rätt avslappnade

Läs fler krönikor! Här är Glenn Hyséns samlingssida
ANNONS:

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och jag gillar verkligen traditioner.

Det är härligt att träffa alla barn och barnbarn, njuta av julmaten och bara coola av lite.

Men varför är det så många som blir alldeles galna och stressade så fort vi går in i december?

Man vet ju aldrig hur vädret är i Göteborg. I dag kan det vara regn och slask igen och man behöver två paraplyer för att ens våga sig utomhus.

Men om vintern är som den var i går här i stan är den här årstiden kanon. Blå himmel, solsken och några minusgrader, då är det gott att leva. Jag studsar till jobbet på lätta ben sådana dagar.

Men jag försöker att undvika julhandeln så mycket jag kan. Jag begriper inte varför folk måste rusa runt som galna hundar i en månad bara för att köpa lite julklappar. Göteborgarna är ju normalt sett ett rätt avslappnat släkte, men när affärerna börjar julskylta blir vi också som tokiga. Jag pallar inte det där överhuvudtaget.

 

Jag bävar och själv sparar jag nog det där med julklappar till dan före dan. För att minimera stressen försöker jag klara av alla klappköp på ett par timmar och när det är klart går jag in på puben och tar en bira. Jag brukar ha en lista med mig på vad jag ska köpa. Det blir mest till barnbarnen och jag brukar ta reda på i förväg vad de vill ha så det inte blir galet. Jag vill ju inte behöva gå tillbaka och byta grejerna jag köpt.

Jag ska inte avslöja för mycket om vad barnbarnen får, men de är så små att jag inte tror de läser GT så jag kan väl anförtro er att det kan bli något elektroniskt. Inga mjuka klappar i alla fall.

Vi vuxna byter inte klappar med varandra. Ni som läste den här spalten förra veckan vet i alla fall att det enda jag önskar mig är en kikare som funkar i mörker. Men i så fall skulle jag ge bort den med en gång till WWF (Världsnaturfonden) så att den kan bli ett hjälpmedel för dem som jagar tjuvskyttar i Afrika.

Snacka om viktigt arbete!

Men om vi tänker efter är vi egentligen ganska korkade. Varför inte vänta med klapparna till mellandagarna, då är det halva priset och det är obegripligt att vi går på handlarnas bluff år efter år.

 

I år ska jag fira julen med mitt ex Helena och några av ungarna - Alexander, Anton och Annie och så blir det Alex tjej och deras lille Bobby, som bara är ett halvår gammal.

Men sedan ska jag så klart hälsa på Tobbe och Charlotte och deras familjer. Och morsan och farsan ska jag träffa också. Det blir ett jävla rännande hela helgen, men det är bara trevligt att träffa släkten. Fem barn, lika många barnbarn, föräldrar och lite annan släkt och jag räknar med att hinna med allihop.

Sedan ser jag ju fram mot julmaten också. Men jag är en sådan typ som försöker undvika att frossa i förväg. Det kommer inte att bli ett enda julbord innan julafton, jag vill ju inte vara trött på maten innan det ens hunnit bli lucia.

Så sorry, ni som vill bjuda mig på julbord men fått nobben. Ta det inte personligt.

Det jag gillar mest när vi dukar fram på julafton är skinkan, köttbullarna, omeletten och Jansson frestelse. Och det ska vara vanlig ljus öl att dricka, inte sådan där mörk jävla julöl.

 

Och sillen är jag inte heller förtjust i, det kan väl någon bit senapssill kanske, men den äter jag väl mest bara för att få i mig en snaps emellanåt.

I går fick jag syn på listan över vilka idrottare som vi googlar mest i Sverige. Zlatan var etta före Messi och Ronaldo. Så långt är jag med. Men vet ni vem, som var fyra?

Jo, det var Anton! Missförstå mig inte nu, han är värd all uppmärksamhet. Men att man kan komma så högt på en sådan lista bara för att man varit med i en jävla danstävling...

För något annat har han ju inte gjort. Hi, hi, hi...

Ha d gott!

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: