Körde in i tunnelvägg – bilförare till sjukhus

Publicerad

En personbil har smällt in i en väg i Götatunneln i Göteborg.

Polisen varnar nu bilister och uppmanar till försiktighet på vägarna i Snögöteborg.

Vid 10.30-tiden tappade en bilist kontrollen över sitt fordon i Götatunnel i centrala Göteborg.

Bilen smällde då rakt in i en tunnelvägg.

Ambulans och polis larmades till platsen. Föraren har körts till Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Vid 12-tiden berättar Lena Mattsson vi sjukhusets pressjour att föraren är en kvinnan i 40-årsåldern.

– Hennes skador är lindriga, säger Lena Mattsson.

Efter snökaoset som drog in över Västsverige under tisdagen uppmanar polisen nu trafikanter att ta det försiktigt.

– Det är fortfarande mycket snödmodd ute på vägarna och när det är så här kallt är det klart att det fryser på och kan bli väldigt halt. Ett tips är att ta det försiktigt på vägarna och tänka på att hålla avstånd, säger Christer Fuxborg.

Trafikverket varnar

Under helgen väntas temperaturerna också att sjunka och pendla mellan minusgrader och plusgrader. När snön och isen som just nu har lagt sig över Västsverige smälter och fryser på om vart annat kan det därför på glashalt de närmaste dagarna.

Ikväll varnar Trafikverket för frost halka längs framför allt Bohuskusten.

– Vi är ju inte riktigt vana vid det här vädret, så absolut är det värt att tänka sig för lite extra när man ute och kör just nu, säger Christer Fuxborg.

 

 

 

 

 

 

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida