Tack, Keiko! Andreas Tornberg gullar med hjältehunden Keiko som räddade höggravida sambon Maria Granath och övriga familjen undan en säker död när det brann i deras hus i fredags. Maria håller om blandrashunden Diva.
Tack, Keiko! Andreas Tornberg gullar med hjältehunden Keiko som räddade höggravida sambon Maria Granath och övriga familjen undan en säker död när det brann i deras hus i fredags. Maria håller om blandrashunden Diva.

Keiko räddade livet på matte

Publicerad
Uppdaterad
SKARA. Hjältehunden Keiko räddade sin höggravida matte Maria Granath när det brann i familjens hus.
Pitbullhunden gnällde och gnydde tills familjen gick ut. Fem minuter senare var huset övertänt.
- Vi hade inte levt i dag om det inte vore för Keiko, säger husse Andreas Tornberg.
Samboparet Andreas Tornberg och Maria Granath väntar sitt första barn om två veckor. I fredags kväll hade de och Andreas föräldrar laddat upp med tacos framför tv:n inför "Let's dance". Men pitbullhunden Keiko gnydde och gnällde som om han ville ut. - Han sprang inte ut i trädgården som han brukar, utan markerade upp mot taket. Då såg jag röken och ropade åt alla att springa ut, berättar Andreas. Höggravida Maria försattes snabbt i säkerhet. Och Andreas är mycket tacksam mot brandkåren, ambulans-personalen, polisen och alla släktingar och grannar som hjälpte dem. Men bedrövelsen lyser igenom. - Vi har bott i huset i ett och ett halvt år och precis fått det som vi ville ha det. Men det värsta är att vi precis hade fått klart allt till bebisen - målat om rummet, köpt möbler, kläder och blöjor. Nu är allt borta och vi får starta om från noll igen, säger Andreas.

Kläderna allt de har

För tillfället bor paret hos Andreas föräldrar i Lidköping. Men nu börjar de leta efter en lägenhet och vad som händer sedan återstår att se. Huset var försäkrat, men förlusten efter branden är ändå stor. - Allt vi äger är kläderna vi har på oss. Och många av sakerna hade ett emotionellt värde - det är ju inte bara att köpa nytt, säger Andreas. - Men å andra sidan är det tur att vi lever i dag.
Tina Lagerström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER