ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Janne Josefsson fick aldrig någon inbjudan till galan där han skulle få pris för sämsta tv-prestation. Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
Janne Josefsson fick aldrig någon inbjudan till galan där han skulle få pris för sämsta tv-prestation. Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Janne Josefsson hånades på antigala

ANNONS:

I kväll delas priser ut till bästa tv-program och tv-personligheter i Kristallen.

Men redan på torsdagen fick bland andra Janne Josefsson ett antipris, Skämskudden, för sämsta tv-produktion.

– Vi ska trampa folk på tårna, dundrar han.

Det är komikerna Martin Soneby och Fritte Fritzson som har instiftat det nya antipriset Skämskudden i samband med Kristallen-utdelningen i Stockholm efter förlagan Razzies från USA.

Priset delas ut till de mest pinsamma insatserna inom svensk tv.

Tar det med ro

En av pristagarna är Uppdrag granskning, ett avsnitt som handlade om barnfattigdomen.

Programledaren Janne Josefsson är just nu i Stockholm för att eventuellt ta emot pris i Kristallengalan. Uppdrag granskning är nominerade för tre olika program.

Att Janne Josefsson nu också tilldelats Skämskudden tar han med ro:

– Min profession är ju inte att göra folk glada och nöjda, säger han. Det är klart att vi gör obekväma saker och det ska vi göra. Känner man sig trampad på tårna så tror jag det tog rakt in där det skulle.

Jävla människosyn

– Martin Soneby sa att jag inte kan belägga det jag gjort, men då säger jag försök och belägg det att jag inte belagt! Den skapade så mycket, så många sanningar som inte fick sägas och berättas om och då förnekar man det.

Så här lyder Skämskuddens motivering:

"Janne Josefsson har på några få år gått från att stå på de svagas sida till att stå på de svagsintas sida. Han vågar ställa de tuffaste frågorna till de allra mest utsatta."

Blev aldrig inbjuden

– Vad är det för jävla människosyn, dundrar Janne Josefsson. Är de dumma i huvudet, ska man inte kunna prata med dem. Hade de bjudit in mig så hade jag gärna kommit dit och sagt några ord om jag haft tid. Jag blev jag aldrig inbjuden.

– Men vi ska ju finnas där, vi är ju nominerade på Kristallen, säger Janne Josefsson med ett fniss. Vi ska ju befinna oss där folk tar illa upp av det vi gör, vi ska trampa folk på tårna kraftigt. Och det gjorde vi tydligen!

Om du får en inbjudan nästa år, åker du då?

– Vi får se, det är möjligt!

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
MITT GT - FÖR INLOGGADE
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: